Super Tjap Tjoy met lentegroenten (slank)!
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-05-2015
Dit is eigenlijk een hele luxe Tjap Tjoy met een Thaise twist die barst van de smaken door al die heerlijke frisse lentegroenten. Heel snel klaar (eerst alles klaarzetten), weinig calorieën, dus slank, en super lekker en gezond! Hier kun je je dus letterlijk klem aan eten. Als ik zoiets zie dan spreekt het me qua smaak direct aan. Eet smakelijk!
Ingrediënten 4 personen
300 gr kipfilet1 tl maizena
1 ½ tl sesamolie
2 cm verse gember
3 knoflooktenen
1 rood chilipepertje, zonder zaad
2 sjalotjes
2 lente uitjes
3 stengels bleekselderij
100 gr haricotverts of kleine sperziebonen
1 handje sugarsnaps of peultjes
100 gr champignons
2 jonge wortels, julienne gesneden
1 stengel prei
2 el zonnebloemolie
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
½ tl suiker
1 el sojasaus
1 el vissaus (nam pla)
1 el droge sherry of chinese rijstwijn
Vers gesnipperde koriander (garnering)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 219,55 kcal |
Koolhydraten | 12,59 g |
Eiwitten | 21,57 g |
Vetten | 7,50 g |
Benodigdheden
Snijplank, wokBereidingswijze
Eerst kipfilet in blokken snijden, dan mengen met de sesamolie (niet te veel want dat spul is sterk) en bestrooien met maizena. Dan alle groente voorbereiden. Gember raspen, knoflook persen, lente ui in fijne ringen snijden, sjalotten snipperen en chilipeper zaad uitnemen en fijnhakken. Bleekselderij in ringen snijden, boontjes 5 minuten in zout water blancheren en afspoelen onder koud water, wortels julienne snijden, champignons in plakjes, prei in ringen, peultjes/sugarsnaps halveren. Dan de wok nemen, zonnebloemolie erin met een piepklein scheutje sesamolie. Heet laten worden en snel de kipblokjes rondom bruin wokken. Dan langzaam alle groenten toevoegen, lente ui, gember, knoflook, sjalot en mee wokken. Beginnen met de wortel en de bleekselderij, dan de bonen, die hebben de langste garingstijd nodig. Dan op smaak brengen met de sojasaus, de vissaus, peper, zout, sherry of rijstwijn en een halve tl suiker toevoegen. Tenslotte alles nog een minuut krachtig roerend omscheppen tot smaken zich goed gemengd hebben. Niet te lang want groente moet nog een beetje een bite hebben. In een schaal doen en garneren met wat vers gesnipperde koriander blaadjes. Smullen! ^O^
Bron
Gezien op buitenlands kookprogramma
Serveertip
Dit is lekker met gekookte witte basmati- fijne jasmijnrijst of noedels naar keuze.
Laatste reacties
Jammer dat ik Alex het niet meer kan zien, maar dit is echt heel lekkere Tjap Tjoy!! Rust zacht Alex.
Houd niet zo van koriander, heb ik weggelaten. Heb wat kurkuma toegevoegd. Gewoon omdat dat gezond is. Bedankt! Heerlijk gegeten.
Ik ben niet zo'n groente-eter, maar dit ziet er heerlijk uit. Ga ik zeker binnenkort proberen.
Het smaakte weer voortreffelijk Alex! Lieve groet Cecile
Ik heb al een recept van je maar deze wil ik ook wel maken.Bedankt, groetjes Adeline
was enorm lekker alex, complimenten van mijn mannen, groet jeannette
Heerlijk gerecht Alex! Dit probeer ik ook vaker te maken. Lieve groet Cecile
Zo lekker dit gerecht en lekker knapperig. heb er ook nog groene asperge doorgedaan. bedankt, linda.