1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Sugar snaps
  6. Super Tjap Tjoy met lentegroenten (slank)!

Super Tjap Tjoy met lentegroenten (slank)!

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-05-2015

Ingrediënten 4 personen


300 gr kipfilet
1 tl maizena
1 ½ tl sesamolie
2 cm verse gember
3 knoflooktenen
1 rood chilipepertje, zonder zaad
2 sjalotjes
2 lente uitjes
3 stengels bleekselderij
100 gr haricotverts of kleine sperziebonen
1 handje sugarsnaps of peultjes
100 gr champignons
2 jonge wortels, julienne gesneden
1 stengel prei
2 el zonnebloemolie
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
½ tl suiker
1 el sojasaus
1 el vissaus (nam pla)
1 el droge sherry of chinese rijstwijn
Vers gesnipperde koriander (garnering)


Verder heb je nodig


Snijplank, wok


Super Tjap Tjoy met lentegroenten (slank)!
Super Tjap Tjoy met lentegroenten (slank)!

Dit is eigenlijk een hele luxe Tjap Tjoy met een Thaise twist die barst van de smaken door al die heerlijke frisse lentegroenten. Heel snel klaar (eerst alles klaarzetten), weinig calorieën, dus slank, en super lekker en gezond! Hier kun je je dus letterlijk klem aan eten. Als ik zoiets zie dan spreekt het me qua smaak direct aan. Eet smakelijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Eerst kipfilet in blokken snijden, dan mengen met de sesamolie (niet te veel want dat spul is sterk) en bestrooien met maizena. Dan alle groente voorbereiden. Gember raspen, knoflook persen, lente ui in fijne ringen snijden, sjalotten snipperen en chilipeper zaad uitnemen en fijnhakken. Bleekselderij in ringen snijden, boontjes 5 minuten in zout water blancheren en afspoelen onder koud water, wortels julienne snijden, champignons in plakjes, prei in ringen, peultjes/sugarsnaps halveren. Dan de wok nemen, zonnebloemolie erin met een piepklein scheutje sesamolie. Heet laten worden en snel de kipblokjes rondom bruin wokken. Dan langzaam alle groenten toevoegen, lente ui, gember, knoflook, sjalot en mee wokken. Beginnen met de wortel en de bleekselderij, dan de bonen, die hebben de langste garingstijd nodig. Dan op smaak brengen met de sojasaus, de vissaus, peper, zout, sherry of rijstwijn en een halve tl suiker toevoegen. Tenslotte alles nog een minuut krachtig roerend omscheppen tot smaken zich goed gemengd hebben. Niet te lang want groente moet nog een beetje een bite hebben. In een schaal doen en garneren met wat vers gesnipperde koriander blaadjes. Smullen!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Dit is lekker met gekookte witte basmati- fijne jasmijnrijst of noedels naar keuze.

Bron

Gezien op buitenlands kookprogramma



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top