1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Slow spareribs

Slow spareribs

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-05-2015

Ingrediënten 4 personen


1,5 kg bevleesde spareribs
60 gr spareribs- of bbq-rub (bbq kruiden)
2 eetlepels bruine suiker
500 ml Homemade barbecuesaus (zie elders op deze pagina)



    

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de bbq tot 120 graden.
Verwijder het vlies van de spareribs door met een mes of vork een inkeping te maken tussen de botjes aan de rand van het vlies.
Trek vervolgens het vlies los.
Wrijf de spareribs in met de rub en leg ze indirect op de barbecue door ervoor te zorgen dat er onder het vlees geen kolen liggen.
Plaats er een aluminiumschaaltje met water onder.
Regel de temperatuur tot 120 graden en laat een uur garen.
Haal de spareribs eraf en strooi er bruine suiker overheen.
Pak ze nu in aluminiumfolie in en leg ze terug.
Laat ze 2 uur garen op 120 graden.
Haal de ribs uit de folie en smeer ze voorzichtig (heet!) in met de barbecuesaus.
Leg ze terug p de barbecue zodat de saus kan karamelliseren en de spareribs kunnen afgaren, ongeveer 45 minuten.
Laat ze 10 min. rusten en serveer per botje met wat coleslow.

Bron

Magazine



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top