1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. HAM &; CHEDDAR STRATA

HAM &; CHEDDAR STRATA

  • Afrikaans, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-05-2015

Ingrediënten 4 personen


230 g dungesnyde ham
3 koppies laevet-melk
7 groot eiers
2 e Dijon-mosterd
1 t vars tiemieblare, gekap
sout en varsgemaalde swartpeper
1 Franse brood (ongeveer 340 g), in 0,5 cm-blokkies gesny (stokbrood)
230 g cheddarkaas, gerasper
1 e vars grasuie, gesnipper (bieslook)



HAM &; CHEDDAR STRATA
HAM &; CHEDDAR STRATA

Lekker middagkos.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spuit 'n 2 liter-bakplaat met kleefwerende sproei. Voer die pan met ham uit.
Klits melk, eiers, mosterd, tiemie en 1/4 teelepel elk sout en varsgemaalde swartpeper in 'n groot bak tot goed gemeng.
Pak helfte van die broodblokkies op die bodem van die pan, bo-op die spek. Gooi helfte van die melkmengsel oor die brood. Sprinkel helfte van die cheddar oor. Herhaal die lae. Bedek met kleefplastiek en verkoel oornag, of vir ten minste 1 uur.
Voorverhit die oond tot 180°C. Haal kleefplastiek af en bak vir 50 tot 55 minute of tot goudbruin en 'n mes wat ingedruk word skoon uitkom. Laat staan vir 5 minute. Garneer met grasuie.

Bron

Goeie Huishouding



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suid-afrika


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suid-afrika
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top