Churros con chocolate

  • Spaans, Ontbijt
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-05-2015
  • Churros con chocolate

    Churros con chocolate

    Churros con chocolate

  • Churros con chocolate

    Churros con chocolate

    Churros con chocolate

  • Churros con chocolate

    Churros con chocolate

    Churros con chocolate

  • Churros con chocolate

    Churros con chocolate

    Churros con chocolate

  • Churros con chocolate

    Churros con chocolate

    Churros con chocolate

  • Churros con chocolate

    Churros con chocolate

    Churros con chocolate

Heerlijk maar machtig Spaans ontbijtje. Churros, soms ook wel "Spaanse donuts" genoemd, zijn gefrituurde deegsnacks die vaak gegeten worden met een kop dikke warme chocoladesaus om de snack in te dopen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
125 ml (1/2 kopje) water
125 ml (1/2 kopje) volle melk
110 gram boter
1 eetlepel suiker
1 snufje zout
150 gram (ongeveer 1 kopje + 2 eetlepels) bloem voor alle doeleinden
3 grote eieren op kamertemperatuur
Zonnebloemolie om te frituren
Kaneel en suiker, voor het bekleden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 440,58 kcal
Koolhydraten 33,26 g
Eiwitten 10,62 g
Vetten 29,10 g
Benodigdheden
(steel)Pan
Frituurpan
Mixer
Spuitzak

Bereidingswijze

Giet het water, melk, boter, suiker en zout in een middelgrote pan en maak het warm tot net aan de kook. Schakel de hitte uit en voeg direct de bloem toe. Roer het mengsel met een houten lepel tot het een bal van natte massa vormt.

Giet de olie in een gietijzeren koekenpan of friteuse, en warmte op een matig vuur tot het 180 ° C bereikt

Ondertussen doe je het mengsel van meel en boter in een blender en meng het deeg gedurende enkele minuten tot afkoelen. Voeg de eieren een voor een toe. Zodra het deeg uniform is, schakel je de mixer uit, en doe je gedeelte van het het deeg in een spuitzak met een speciale churrros-punt of een 5-sterpunt.

Wanneer de olie warm is, druk je een lange sliert deeg uit de spuitzak in de hete olie, met een mes, schaar of vingers snijdt je de slierten af. Bak 2-3 minuten aan elke kant. Verwijder ze uit de olie en leg ze op keukenpapier om het teveel aan olie te absorberen. Bestrooi met kaneel of suiker en serveer met dikke warme chocoladesaus (zie hieronder het recept).

Serveertip

Chocolate a la taza (dikke chocoladesaus):

1000 g melk
150 g chocolade
50 g cacao
200 g suiker
25 g zetmeel (maïszetmeel of maïzena)

Breng 750 g melk aan de kook met 150 g suiker. Giet in een aparte kom de resterende suiker, maïzena en cacao, mix het droge mengsel en voeg 250 g van de resterende koude melk en roer goed door om klonteren te voorkomen.

Wanneer de melk kookt voeg je de gehakte chocolade toe en roer door tot alles gesmolten is. Voeg vervolgens het andere mengsel toe en breng aan de kook, blijf roeren zodat het niet gaat kleven of klonten.

** Als je geen cacao hebt kun je de chocolade met 50 g verhogen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten