1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Preistamppot met oude kaas

Preistamppot met oude kaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-04-2015

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappels, geschild
100 ml warme melk
2 eetl. olie of boter
600 g prei, fijngesneden
1 eetl. provencaalse kruiden
2 boterhammen wit of bruin
200 g oude kaas, in kleine blokjes
1 bosje peterselie, fijngehakt
nootmuskaat
1 teentje knoflook, geperst



Lekkere vegetarische stamppot. Pittig door het gebruik van prei en knoflook.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappels in ruim water met zout gaar. Giet ze af en stamp ze fijn met de melk.
Verhit intussen de olie en fruit hierin de prei met de kruiden circa 5 minuten tot de prei zachter is, maar nog wel frisgroen.
Rooster de boterhammen lichtbruin en laat afkoelen.
Schep de prei, kaas en de helft van de peterselie door de warme puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verkruimel het geroosterde brood en meng met de knoflook en de rest van de peterselie. Bestrooi de stamppot met dit kruim.

Serveertip

Lekker met in boter gebakken stukken appel.

Bron

Boodschappen 1-2015



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilma_hoeve1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilma_hoeve1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top