
Voor het hartige taart deeg:
150 gram bloem
75 gram boter
60 ml. koud water
Snufje zeezout
Voor de vulling:
200 gram geschilde en in stukjes gesneden verse witte asperges
75 gram rauwe ham (Coburger, Schwarzwalder schinken, Serranoham)
1 bosuitje
50 ml. Blueband finesse kookroom
2 eieren
1 zakje aspergesaus
fijngeknipte bieslook
Muffinvorm 12 malletjes met antiaanbaklaag
RVS uitsteekring 9 CM
Deegroller
Dit is toch wel zo'n geweldig leuk recept en snel en makkelijk te maken. Maak het deeg een uurtje van tevoren. Deze baby quiches zijn super lekker, zien er leuk uit en is een echte lente tractatie. Erg leuk als voorgerechtje, lunch of brunch, borrelhapje of op feestjes- en buffetten. Zo leer je kinderen wel makkelijk witte asperges lekker te vinden.
Doe de bloem, in blokjes geneden boter en zout in een mengkom doen en met mixer of keukenmachine met platte menghaak door elkaar mengen tot de boter in de bloem is opgenomen. Koud water in één keer erdoor mengen waardoor het een deegbal wordt. Laat de deegbal ca. 1 uur in plasticfolie rusten in de koelkast. Bloem het werkblad in, en rol de deegbal uit tot een dunne lap. Steek rondjes uit deze deeglap voor een muffinvorm.
De in stukjes gesneden asperges 5 minuten blancheren in kokend water, afspoelen met koud water en uit laten lekken. De rauwe ham in reepjes en bosuitjes in ringetjes snijden en door de afgekoelde asperges mengen. Verdeel het aspergemengsel gelijkmatig over de 12 muffinbakjes. Meng voor de saus de kookroom, eieren, zakje aspergesaus en fijngeknipte bieslook door elkaar. Vul met een lepel de muffinbakjes af met de saus tot net onder rand van het deeg. Kleine quiches ca. 20 minuten afbakken in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Deeg voor hartige taart kun je ook vervangen door een rol bladerdeeg en daar rondjes uitsteken.
Ik heb het van een vriendin, maar heb streekgerechten veranderd.
naus_marijke 01-05-2015
Dit recept van jou bij mijn smulwebrecepten geplaatst! Lijkt mij heel lekker ! Ik wens jou een fijn weekend.Groetjes, Marijke