1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. "Kroepoek Tonijn" van Ramon Beuk (Risotto)

"Kroepoek Tonijn" van Ramon Beuk (Risotto)

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-04-2015

Ingrediënten 4 personen



2 verse tonijnsteaks

1 eiwit

2 handenvol cassavechips

½ ui

200 g risotto

6 dl kippenbouillon

150 g verse spinazie

50 g verse Parmezaanse kaas

½ dl room



Heerlijk Recept van Ramon Beuk.

~~Eigenlijk is risotto gek spul. Bij de meeste rijstsoorten, pasta en aardappels doen we ons best om te zorgen dat het niet plakkerig wordt, terwijl dat bij een goede risotto juist de bedoeling is. Deze Italiaanse rijstsoort staat bekend om zijn grote absorberende werking: De ronde Arborio korrels nemen maar liefst vier keer hun gewicht in vocht op.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-

Snipper de ui en bak deze in olie glazig. Voeg de risotto toe en roer goed door. Blus af met de bouillon en doe een deksel op de pan. Laat de risotto op een laag vuurtje garen en roer af en toe door tot het meeste vocht is opgenomen en de korrels beetgaar zijn.

-

Snijd ondertussen de tonijnsteaks doormidden zodat je twee dunnere plakken hebt en breng ze op smaak met zout en peper. Verkruimel de cassavechips. Klop het eiwit los en haal de filets er door.

-

Haal ze vervolgens door de cassavekruimels en bak de tonijn aan beide zijden in een beetje olie op middelhoog vuur kort aan. Als de risotto klaar is: roer de spinazie en de helft van de parmezaan erdoor en schenk er de room bij. Verdeel wat risotto over het midden van een bord en leg de tonijn er op. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over.

Bron

Http://www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=81201&userid=180126



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brenb


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brenb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top