Hongaars stoofpotje varkensfilet paddenstoelen en zure room

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Hongaars stoofpotje varkensfilet paddenstoelen en zure room

    Hongaars stoofpotje varkensfilet paddenstoelen en zure room

    Hongaars stoofpotje varkensfilet paddenstoelen en zure room

  • Hongaars stoofpotje varkensfilet paddenstoelen en zure room

    Hongaars stoofpotje varkensfilet paddenstoelen en zure room

    Hongaars stoofpotje varkensfilet paddenstoelen en zure room

  • Hongaars stoofpotje varkensfilet paddenstoelen en zure room

    Hongaars stoofpotje varkensfilet paddenstoelen en zure room

    Hongaars stoofpotje varkensfilet paddenstoelen en zure room

Van Smulweblid alidada kreeg ik toen zij en haar man hier een paar dagen logeerden een potje echte gerookte paprikapoeder uit Hongarije .
Dat paprikapoeder rook zo lekker dat ik er graag iets mee wilde maken.
Inspiratie kreeg ik weer eens uit mijn favoriete kookboekje "100x Onno Kleyn: een bundel voor kookgeluk".
In het originele recept wordt wildzwijn gebruikt. Op dit moment is wildzwijn moment niet te koop in de supermarkt.
Dus nu gekozen voor varkensfilet. (Hamlappen kunnen ook heel goed).
Verder heb ik wat extra kruiden toegevoegd. Naar eigen smaak dus.
Wj vonden dit een heerlijk stoofpotje dat we zeker vaker gaan eten.
NB
De volgende keer zal ik het vlees eerst aanbraden in 2 eetlepels olie (in gedeelten). Dan uit de pan nemen en verder het recept volgen.
Ik weet haast zeker dat de stoofpot dan nog lekkerder is !
Een heerlijk recept ook voor je slowcooker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 grote ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
50 gram boter
3 eetlepels bloem
zout, versgemalen peper
1 eetlepel paprikapoeder mild
1/2 eetlepel gerookt paprikapoeder (als je dan niet hebt dan wat meer gewoon paprikapoeder)
1 theelepel karwijzaad (hou je er niet van laat het dan gewoon weg)
800 gram varkensfilet of hamlappen in blokjes
300 ml wildfond
1/2 theelepel cayennepeper (of meer of minder naar smaak = pittig)
100 gram mager gerookte spekreepjes
250 gram gemengde paddenstoelen of champignons
200 ml zure room
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan
koekenpan

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
Strooi de bloem erovr en blijf roeren tot de bloem een goudgele kleur krijgt (zie foto).
Haal de pan van het vuur. Voeg de paprikapoeder toe en roer goed door. (zie foto).
Doe het vlees en de fond in de pan.
Voeg zout en versgemalen peper toe.
Voeg het karwijzaad toe als je ervan houdt.
Zet de pan weer op de warmtebron en laat het vlees (onder af en toe roeren) langzaam gaar sudderen in plm. 1 1/2 - 2 uur. Voeg eventueel wat water toe. (een scheutje rode wijn is nog lekkerder).

Gebruik je de slowcooker dan kun je het vlees plm. 4 uur op low garen. Daarna de spekreepjes, paddenstoelen en zure room erdoor .

Bak het spek zachtjes uit in een koekenpan.
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in grove stukken.
Doe ze bij het spek in de pan en smoor alles op een laag vuur in plm. 5 minuten.
Roer op het laatst de cayennepeper, zure room en de paddenstoelen door het vlees.
Het mag nu niet meer aan de kook komen, want dan gaat de zure room schiften.

Bron

Iets aangepast recept uit "100x Onno Kleyn: een bundel vol kookgeluk"

Serveertip

Lekker met een pastasoort, spätzle, rijst of aardappelpuree,en bijvoorbeeld doperwtjes, sperziebonen, sla etc. etc.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten