Vis­ra­gout met rijst en groen­te

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-04-2015
  • Vis­ra­gout met rijst en groen­te

    Vis­ra­gout met rijst en groen­te

    Vis­ra­gout met rijst en groen­te

  • Vis­ra­gout met rijst en groen­te

    Vis­ra­gout met rijst en groen­te

    Vis­ra­gout met rijst en groen­te

Vandaag met rijst. Als je een dubbele portie maakt, kun je deze schotel morgen met bladerdee maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g rijst;
150 g winterpeen;
250 g prei;
40 g boter;
1 blaadje laurierblaadje;
1 el kerriepoeder;
25 g bloem;
300 ml melk;
375 g kabeljauw (ontdooid);
225 g tuinerwten (diepvries).
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de winterpeen in plakjes. Was de prei en snijd in dunne ringen. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de peen, prei, het laurierblaadje en het kerriepoeder 5 min.
3. Voeg de bloem toe en bak al roerend 4 min. tot deze licht begint te kleuren (roux). Schenk al roerend de melk erbij en breng aan de kook. Roer tot een gladde saus en laat 15 min. koken op laag vuur.
4. Snijd ondertussen de vis in stukken van 2 x 2 cm. Voeg de laatste 5 min. de vis en tuinerwten toe aan het groentemengsel.
Verwijder het laurierblaadje en serveer de ragout met rijst.

Bron

Allerhande

Serveertip

Indien er een portie over is voor de volgende dag: Vet een ovenschaal in. Verdeel de visragout over de ovenschaal. Bedek de ragout met bladerdeeg en bestrooi met kaas. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg. Zet de schaal in de oven en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten