Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)
- Aziatisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 26-04-2015
Deze zoetzure kip kennen we allemaal of hebben we al een keer gemaakt.
Hier nog even op een rijtje hoe dat gaat.
Ingrediënten 4 personen
300 gram kipfilet, in plakjes100 g achterham, in blokjes
3 ananas ringen, in stukjes (met sap)
1/2 groene paprika, in stukjes
1/2 rode paprika, in stukjes
1/2+1 rode peper, fijn
2 lente-ui, in dunne ringen
1 teentje knoflook, fijn
beslag
1 ei, geklutst
maïzena
olie voor frituren
marinade
10 g maïzena
1/4 blokje kippenbouillonpoeder
1/2 t zout
1 t rijstwijn
zoetzure saus
2 t witte rijstazijn
1+1/2 e tomatenketchup
35 g suiker (zoetzuur bepaal je door meer of minder suiker te gebruiken)
3 g zout
1/4 t witte peper
Bereidingswijze
1. Meng marinade ingrediënten goed en marineer kip voor 30 min.
2. Meng saus ingrediënten.
3. Verhit een wok half gevuld met frituurolie, dompel de plakjes kip in het ei, erna in maïzena.
4. Frituur plakjes kip krokant en licht goudbruin van kleur.
5. Roerbak in een koekenpan de knoflook, rode peper en lente-ui tot geuren vrijkomen.
6. Bak even de paprika mee tot bijna gaar en voeg de ananas stukjes met sap erbij.
7. Voeg in ananas, paprika en saus erbij en kook tot gebonden saus.
8. Meng kip en blokjes ham door saus en kook tot goed warm.
Bron
Smaakontwikkelaar
Serveertip
Serveer met rijst.. of bami
Laatste reacties
Echt lekker weer!! Ik heb je Chinese nasi erbij gedaan!
Net gegeten met rijst en sperziebonen. En wat was het lekker!! De korstjes waren idd lekker zacht. Dit recept is zeker voor herhaling vatbaar!
Ik heb het voor vanavond klaar gemaakt. Ik had niet verwacht dat het zo lekker zou smaken. Dank je wel voor dit overheerlijke recept !!!
Lijkt mij heerlijk! Lekker koken zonder toevoeging van allerlei zakjes of pakjes gewoon alles vers Mjammie
Tweeling, juist dat slappe korstje is juist zo lekker
Dank je voor dit lekkere recept. Eén vraag.....wat heeft het voor zin om de kipstukjes door ei en maizena te halen en te frituren? Je krijgt dan wel een knapperig korstje maar dat wordt weer slap als je de kip bij de saus voegt.