Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-04-2015
  • Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

    Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

    Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

  • Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

    Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

    Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

  • Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

    Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

    Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

  • Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

    Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

    Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

  • Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

    Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

    Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

  • Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

    Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

    Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)


Deze zoetzure kip kennen we allemaal of hebben we al een keer gemaakt.
Hier nog even op een rijtje hoe dat gaat.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram kipfilet, in plakjes
100 g achterham, in blokjes
3 ananas ringen, in stukjes (met sap)
1/2 groene paprika, in stukjes
1/2 rode paprika, in stukjes
1/2+1 rode peper, fijn
2 lente-ui, in dunne ringen
1 teentje knoflook, fijn

beslag
1 ei, geklutst
maïzena
olie voor frituren

marinade
10 g maïzena
1/4 blokje kippenbouillonpoeder
1/2 t zout
1 t rijstwijn

zoetzure saus
2 t witte rijstazijn
1+1/2 e tomatenketchup
35 g suiker (zoetzuur bepaal je door meer of minder suiker te gebruiken)
3 g zout
1/4 t witte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng marinade ingrediënten goed en marineer kip voor 30 min.
2. Meng saus ingrediënten.
3. Verhit een wok half gevuld met frituurolie, dompel de plakjes kip in het ei, erna in maïzena.
4. Frituur plakjes kip krokant en licht goudbruin van kleur.
5. Roerbak in een koekenpan de knoflook, rode peper en lente-ui tot geuren vrijkomen.
6. Bak even de paprika mee tot bijna gaar en voeg de ananas stukjes met sap erbij.
7. Voeg in ananas, paprika en saus erbij en kook tot gebonden saus.
8. Meng kip en blokjes ham door saus en kook tot goed warm.

Bron

Smaakontwikkelaar

Serveertip


Serveer met rijst.. of bami

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

coxiemooyer avatar
coxiemooyer 05-12-2018

Echt lekker weer!! Ik heb je Chinese nasi erbij gedaan!

Veertje11 avatar
Veertje11 14-05-2015

Net gegeten met rijst en sperziebonen. En wat was het lekker!! De korstjes waren idd lekker zacht. Dit recept is zeker voor herhaling vatbaar!

marliesvandeur avatar
marliesvandeur 14-05-2015

Ik heb het voor vanavond klaar gemaakt. Ik had niet verwacht dat het zo lekker zou smaken. Dank je wel voor dit overheerlijke recept !!!

willeke66 avatar
willeke66 11-05-2015

Lijkt mij heerlijk! Lekker koken zonder toevoeging van allerlei zakjes of pakjes gewoon alles vers Mjammie

deonart avatar
deonart 30-04-2015

Tweeling, juist dat slappe korstje is juist zo lekker

Tweeling55 avatar
Tweeling55 30-04-2015

Dank je voor dit lekkere recept. Eén vraag.....wat heeft het voor zin om de kipstukjes door ei en maizena te halen en te frituren? Je krijgt dan wel een knapperig korstje maar dat wordt weer slap als je de kip bij de saus voegt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten