Zweedse rabarbertaart

  • Scandinavisch, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-04-2015
  • Zweedse rabarbertaart

    Zweedse rabarbertaart

    Zweedse rabarbertaart

  • Zweedse rabarbertaart

    Zweedse rabarbertaart

    Zweedse rabarbertaart

 

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Crumble
1 1/3 kop gewone bloem
1 3/4 kopje havermout
½ kopje witte suiker
½ kopje bruine suiker
2 eetlepels bakpoeder
200 gram boter

Vulling
4-5 medium / large rabarberstelen
1/3 kopje witte suiker
2-4 tbs stroop
3 eetlepels boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200C / 390F.
Meng alle droge ingrediënten voor de crumble in een kom. Voeg de margarine toe en meng goed met je handen of een mixer met deeg-haken. Zorg ervoor dat alle margarine is gemengd in goed. Schoon en schil de rabarber en snijd ze in vinger dikke plakken. Vet je taartvorm en voeg de helft van de crumble mix. Tik voorzichtig om te vormen van een losse basis voor de rabarber te leggen op. Voeg al uw rabarber stukken en bestrooi met suiker en besprenkel met stroop. Voeg nu uw margarine in kleine nobs gelijkmatig verspreid over de vulling. Voeg de rest van crumble mix op de top van de rabarber en bak in de oven gedurende 25 minuten.

Bron

http://www.onegreenplanet.org/foodandhealth/recipe-swedish-rhubarb-crumble/

Serveertip

Lekker met warme vanillesaus

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten