1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Rabarber
  5. Rabarber crumble
  6. Zweedse rabarbertaart

Zweedse rabarbertaart

  • Scandinavisch, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-04-2015

Ingrediënten 10 personen


Crumble
1 1/3 kop gewone bloem
1 3/4 kopje havermout
½ kopje witte suiker
½ kopje bruine suiker
2 eetlepels bakpoeder
200 gram boter

Vulling
4-5 medium / large rabarberstelen
1/3 kopje witte suiker
2-4 tbs stroop
3 eetlepels boter



Zweedse rabarbertaart
Zweedse rabarbertaart
Zweedse rabarbertaart
Zweedse rabarbertaart

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200C / 390F.
Meng alle droge ingrediënten voor de crumble in een kom. Voeg de margarine toe en meng goed met je handen of een mixer met deeg-haken. Zorg ervoor dat alle margarine is gemengd in goed. Schoon en schil de rabarber en snijd ze in vinger dikke plakken. Vet je taartvorm en voeg de helft van de crumble mix. Tik voorzichtig om te vormen van een losse basis voor de rabarber te leggen op. Voeg al uw rabarber stukken en bestrooi met suiker en besprenkel met stroop. Voeg nu uw margarine in kleine nobs gelijkmatig verspreid over de vulling. Voeg de rest van crumble mix op de top van de rabarber en bak in de oven gedurende 25 minuten.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met warme vanillesaus

Bron

Http://www.onegreenplanet.org/foodandhealth/recipe-swedish-rhubarb-crumble/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anique_detollenaere


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anique_detollenaere
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top