Heerlijke romige aardappelpuree a la Petra
- Internationaal, Bijgerecht
- 20-30 min.
Tijdens één van de vele kookcursussen die ik heb gevolgd leerde ik deze super lekkere aardappelpuree maken. In de loop van de tijd maak ik in plaats van de gewone, pure, aardappelpuree een puree met andere smaakjes.
Toen mijn Smulwebvriendin Alidada (Louise) hier kort geleden een paar dagen was samen met haar man, maakte ik ook mijn aardappelpuree. Zij vonden de puree erg lekker en Louise vond dat ik de puree op Smulweb moest zetten. Het toegevoegde ei kende zij niet.
Ingrediënten 4 personen
Plm. 800 gram kruimige aardappelen2 dl melk of 1 dl melk en 1 dl slagroom (nog veel lekkerder !)
30 gram roomboter
1 ei (eventueel los geklopt) (ik doe het ei zo bij de aardappelen)
zout
versgemalen peper
versgemalen nootmuskaat
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 349,24 kcal |
Koolhydraten | 40,01 g |
Eiwitten | 7,02 g |
Vetten | 17,01 g |
Benodigdheden
Aardappelstamper of gewone mixer ( GEEN STAAFMIXER dan wordt het "lijm!")
houten lepel
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Laat de aardappelen goed droog stomen op een lage warmtebron.
Giet de melk en eventueel de room erbij. Verwarm dit samen met de aardappelen. Voeg de boter toe.
Stamp de aardappelen met de aardappelstamper. Ik hou van een wat grove aardappelpuree. Wil je dat niet mix de puree dan met een gewone mixer.
Voeg het ei toe en roer de puree goed door. Het ei maakt de puree lekker smeuïg.
Maak de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Serveertip
Laatst heb ik gebakken uisnippers en gebakken ham-reepjes door de puree gedaan. Heerlijk!
Je kunt er verse groene kruiden, zoals bieslook, peterselie of basilicum door doen. Afhankelijk van je hoofdgerecht.
Ook lekker met fijn gesneden olijven of gedroogde tomaatjes.
Laat je fantasie werken.