Grieks gegrilde kip souvlaki. Weekendhap!
- Grieks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 24-04-2015
Het was eventjes prachtig weer dus lekker op de Griekse tour dan maar. Dit is mijn eigen versie van Griekse kipspiesjes en Mmmm…. Oh zo lekker. Als je bezig bent en het maakt dan ruikt je hele huis naar de zomer. Eet dit met een tzatziki dip, pita broodjes en een bonte (Griekse) salade. Genoeg voor 2 personen want je blijft er van smullen. Makkelijk en snel te maken en een echte leuke weekendhap. ^O^
Ingrediënten 2 personen
500 gr kipfilet of kippendij ontbeend1 rode paprika
1 grote ui,
½ el oregano
gemalen zwarte peper
snufje zeezout
½ tl kaneelpoeder
2 teentjes knoflook, geperst
1 t uienpoeder
1 t komijn (djinten)
1 t paprikapoeder
1 t korianderpoeder (ketoembar)
Vleugje chilipoeder
Citroensap van halve citroen
Scheut Griekse olijfolie
Benodigdheden
Grillpan, koksmes, 4 in water geweekte houten sateprikkers, 2 rvs schaaltjesBereidingswijze
Snijd de kipfilets in grote brokken. Snijd paprika in vierkanten evenals de ui. Marineer de kipbrokken met alle kruiden en specerijen, olijfolie en citroensap. Laat deze dan minimaal 1 uur staan zodat die smaken kunnen intrekken. Week houten satéprikkers ondertussen in koud water. Prik dan gemarineerde kipbrokken erop met, afwisselend, ui en paprika. Neem een grillpan (of in de zomer de barbecue) en grill ze om en om mooi bruin en gaar. NOOIT vet of olie in een grillpan gebruiken en dan zit die heerlijke grillsmaak er aan. Ik zeg eet smakelijk want is erg lekker! ^O^
Serveertip
Lekker met bonte Griekse salade, pitabroodjes, frites, tomatenrijst en Tzatziki als lekkere dip. :) :9
Laatste reacties
lekker met frisse wijnen van www.wijnfantasie.nl en heerlijk te combineren ook.