Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Gemarineerd lamskarbonades voor BBQ

Gemarineerd lamskarbonades voor BBQ

Door: deonart

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-04-2015

Ingrediënten 6 personen


12 lamskarbonades
3 takjes verse tijm, fijn
2 takjes verse rozemarijn, fijn
3 e peterselie, fijn
1/2-1 rode peper, fijn of tabasco
3 teentjes knoflook, fijn
2 e korianderzaad
gemalen zeezout (1 t per 500 g vlees)
zwarte peper
geraspte schil en sap van 1 citroen
olijfolie (genoeg om smeerbaar te maken)


Verder heb je nodig


Bbq

marineer het vlees


Het word weer bbq tijd.
Hier, een botje met heerlijkheid.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Rooster de korianderzaden in droge Koekenpan tot iets gekleurd en geuren vrijkomen. Erna maal je het fijn in koffiemolen of plet dit grof met een koksmes.
2. Meng alle marinade ingrediënten en meng het vlees erdoor.
3. Marineer vlees voor tenminste 1 uur.
4. Rooster karbonades op matig kolen tot krokant, maar nog sappig van binnen. (15-20 min. afhangende van voorkeur van graad van gaarheid moet dit langer of korter roosteren).

Bron

Smaakontwikkelaar



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top