1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Soep
  5. Koninklijke Oranje soep

Koninklijke Oranje soep

Door: wilmiewillemse

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-04-2015

Ingrediënten 10 personen


- 1 kg bospeen of winterwortels
- 2 flinke zoete aardappels
- 2 oranje paprika's
- 5 st bleekselderij
- stukje verse gember (3 tot 4 cm)
- 1 bolletje knoflook (Lidl)
- 250 ml kookroom (light)
- olijfolie
- 5 rundvlees bouillon tabletten
- 5 maggi blokjes
- eventueel stukje soepvlees met been


Verder heb je nodig


Grote soeppan

Koninklijke Oranje soep
Koninklijke Oranje soep
Koninklijke Oranje soep
Koninklijke Oranje soep
Koninklijke Oranje soep
Koninklijke Oranje soep
Koninklijke Oranje soep
Koninklijke Oranje soep
Koninklijke Oranje soep
Koninklijke Oranje soep
Koninklijke Oranje soep
Koninklijke Oranje soep
Koninklijke Oranje soep
Koninklijke Oranje soep
Koninklijke Oranje soep
Koninklijke Oranje soep

Ik had al een Oranje feestsoep staan, maar je kunt toch niet elk jaar maar weer dezelfde soep serveren. Zeker nu we voortaan Koningsdag vieren in plaats van Koninginnedag wordt het tijd voor ook een andere soep.
Met (bijna) allemaal oranje kleurige ingrediënten die bovendien ook nog eens qua smaak prima bij elkaar passen maakte ik deze heerlijke romige soep met een volle smaak en een heerlijk aroma.
Ik zou deze soep met een gerust hart aan Willem-Alexander en Maxima durven voorzetten dus natuurlijk  ook aan jullie
Natuurlijk eet je deze soep niet alleen op 27 april maar ook de rest van het jaar.
Je kunt een kant en klare vleesbouillon gebruiken, maar een eigen getrokken bouillon heeft natuurlijk de voorkeur. Reken dan wel op 3 tot 4 uurtjes extra om de bouillon te laten trekken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Maak bouillon van de tabletten, trek eventueel zelf bouillon van het soepvlees, reken op ongeveer 3 uur extra als je zelf bouillon trekt.
- Schil de aardappels en de wortels. Was de bleekselderij en snij het onderste en bovenste stukje eraf. Snij alles in stukken.
- Schil de gember en de knoflook en hak beide fijn.
- Maak de paprika's schoon en snij ze in kleine reepjes.
Bereiding:
- Fruit in warme olie de knoflook en gember.
- Voeg de stukjes zoete aardappel, wortel en bleekselderij toe.
- Bak dit 10 tot 15 minuten aan en blijf steeds goed omscheppen.
- Voeg het dan toe aan de bouillon. (Vlees eruit halen)
- Laat dit nog 15 tot 20 minuten zachtjes doorkoken totdat de groenten goed gaar zijn.
- Doe intussen de stukjes paprika in een ovenschaal en rooster dit 10 tot 15 minuten onder de gril.
- Pureer het geheel met de staafmixer.
- Voeg de geroosterde paprika en de kookroom toe aan de soep.

Serveertip

Je kunt eventueel met een beetje peterselie garneren, maar dat was ik vergeten.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top