1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Cake
  5. Wortelcake
  6. De lekkerste worteltaart / wortelcake!

De lekkerste worteltaart / wortelcake!

  • Amerikaans, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-04-2015

Ingrediënten 10 personen


4 eieren
150 ml zonnebloemolie of olijfolie
150-200 gram bruine basterdsuiker
250 gram (zelfrijzend) tarwebloem/bakmeel (gezeefd!)
400 gram geraspte en geschilde wortels
150 gram (wal)noten en rozijnen
2 tl bakpoeder
2 tl kaneel
1 tl zout
1 tl gember & nootmuskaat (in totaal)

Voor de crèmelaag (de minder zoete versie):
100 gram roomkaas/mascarpone
50 gram boter (eventueel deels vervangen door crème fraiche of kwark)
50 gram poedersuiker (en wat honing)
1 tl vanille extract
kokosschaafels & citroensap naar eigen inzicht


Verder heb je nodig


Kom, rasp, schaaf, mixer, "stamper", theelepel, weegschaal en bakvorm


De lekkerste worteltaart / wortelcake!
De lekkerste worteltaart / wortelcake!

Na een stuk of vijf recepten op internet te hebben bekeken en vergeleken kwam ik tot mijn eigen, ideale worteltaart recept. Geniet ervan!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 180 graden. Klop de eieren, suiker en olie samen in de kom. Voeg vervolgens de (gezeefde) bloem, bakpoeder en specerijen toe. Mix dit alles tot een glad en luchtig geheel. Ten slotte voeg je de geraspte wortels en gestampte noten & niet gestampte rozijnen toe. Nog even mix en het beslag is klaar. Vet een bakvorm in (ik zelf deed het in een vierkante ter grote van de oven, zodat ik er cakejes van kon maken - hier heb ik wel 1,5x zoveel ingrediënten voor gebruikt!) en giet het beslag in de vorm. Nog even gladstrijken en dan kan het in de oven voor 40-60 minuten (bij waren 45 minuten genoeg).

Ten slotte kun je de crèmelaag maken. Op internet wordt vaak twee keer zoveel gebruikt en vier keer zoveel suiker. Ik persoonlijk (en mijn omgeving) vind dit niet lekker, dus heb ik het als volgt gedaan: 100 gram mascarpone gemixt met 50 gram boter (als je het eerst wat laat smelten kun je er makkelijker een romig geheel van maken). Wat vanillepoeder, poedersuiker, honing, kokosschaafsel en citroensap toegevoegd. Nog eens gemixt en in een bakje op laten stijven (niet te lang!) in de koelkast. Als de taart klaar is kun je het er met een mes/lepel (wat je wilt) op smeren. Beetje kaneelpoeder erover strooien en klaar is deze feestelijke taart!

Dit recept is te vinden in:

Bron

Verschillende recepten op Smulweb en internet gecombineerd



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marrburger


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marrburger
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top