Indiase gehaktballetjes met tomatensaus
- Indiaas, Buffet
- 20-30 min.
Heerlijk om te delen, leuk om te zien en smakelijk om te eten. Deze balletjes zijn snel en gemakkelijk te maken en je eet ze zo weg. Reden genoeg om ze eens te proberen. Deze balletjes passen geweldig bij een buffet, feestjes en partijen
Ingrediënten 4 recipe.people
Voor de gehaktballetjes:500 g gehakt
1 ui, geraspt
2 el bladpeterselie, fijngesneden
1 tl kaneel
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
¼ tl gemalen kardemom
Voor de saus:
1 el olijfolie
1 el boter
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geraspt
2 tl geraspte verse gember
2 el kurkuma
2 el citroensap
handje gehakte koriander
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 tl suiker
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 394,87 kcal |
Koolhydraten | 10,49 g |
Eiwitten | 25,94 g |
Vetten | 26,92 g |
Benodigdheden
Pan met deksel.Bereidingswijze
Verwarm de olie en boter en fruit daarin de ui, knoflook en gember op laag vuur tot het lichtbruin kleurt. Voeg kurkuma, citroensap, koriander, tomatenblokjes en suiker toe. Laat op laag vuur, met deksel op de pan, ± 10 minuten sudderen. Meng gehakt, ui, peterselie en specerijen goed door elkaar. Draai kleine gehaktballetjes, ter grootte van een kleine walnoot. Laat de balletjes voorzichtig in de saus vallen en schep het geheel voorzichtig om. Laat met het deksel op de pan 20 minuten pruttelen. Maak het gerecht af met wat citroensap, gehakte koriander en eventueel wat fijngesneden munt.
Bron
Met dank aan de krant/weekmenu, iets aangepast.
Serveertip
Lekker met vers naanbrood of witte rijst en gewokte sperziebonen.