Indiase gehaktballetjes met tomatensaus

  • Indiaas, Buffet
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-04-2015
  • Indiase gehaktballetjes met tomatensaus

    Indiase gehaktballetjes met tomatensaus

    Indiase gehaktballetjes met tomatensaus

  • Indiase gehaktballetjes met tomatensaus

    Indiase gehaktballetjes met tomatensaus

    Indiase gehaktballetjes met tomatensaus

Heerlijk om te delen, leuk om te zien en smakelijk om te eten. Deze balletjes zijn snel en gemakkelijk te maken en je eet ze zo weg. Reden genoeg om ze eens te proberen. Deze balletjes passen geweldig bij een buffet, feestjes en partijen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de gehaktballetjes:

500 g gehakt
1 ui, geraspt
2 el bladpeterselie, fijngesneden
1 tl kaneel
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
¼ tl gemalen kardemom

Voor de saus:

1 el olijfolie
1 el boter
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geraspt
2 tl geraspte verse gember
2 el kurkuma
2 el citroensap
handje gehakte koriander
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 tl suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan met deksel.

Bereidingswijze

Verwarm de olie en boter en fruit daarin de ui, knoflook en gember op laag vuur tot het lichtbruin kleurt. Voeg kurkuma, citroensap, koriander, tomatenblokjes en suiker toe. Laat op laag vuur, met deksel op de pan, ± 10 minuten sudderen. Meng gehakt, ui, peterselie en specerijen goed door elkaar. Draai kleine gehaktballetjes, ter grootte van een kleine walnoot. Laat de balletjes voorzichtig in de saus vallen en schep het geheel voorzichtig om. Laat met het deksel op de pan 20 minuten pruttelen. Maak het gerecht af met wat citroensap, gehakte koriander en eventueel wat fijngesneden munt.

Bron

Met dank aan de krant/weekmenu, iets aangepast.

Serveertip

Lekker met vers naanbrood of witte rijst en gewokte sperziebonen.

Laatste reacties

fgrooten avatar
fgrooten 09-05-2015

Wat lekker! Gemaakt met een groentencurry. 1x met naanbrood en 1x met rijst gegeten. Waren allebei na 3 dagen lekkerder van smaak. Bedankt!

Riniblan avatar
Riniblan 02-05-2015

Lijkt me een leuk & lekker recept. Ga ik zeker binnenkort uitproberen. Welke gehakt wordt bij voorkeur gebruikt? Gr, Mario

petoeke2 avatar
petoeke2 01-05-2015

Dankjewel voor dit recept. Lieve groetjes Anita

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten