Gebraden kip in het pannetje

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-04-2015
  • Gebraden kip in het pannetje

    Gebraden kip in het pannetje

    Gebraden kip in het pannetje

  • Gebraden kip in het pannetje

    Gebraden kip in het pannetje

    Gebraden kip in het pannetje

  • Gebraden kip in het pannetje

    Gebraden kip in het pannetje

    Gebraden kip in het pannetje

Op een dag heb je gewoon weer eens vreselijke zin om lekker te kluiven dus heb ik dit bedacht. Eenvoudig te maken en super, super lekker door alle kruiden en specerijen. :) :9 Maak eerst het kruidenmengel en daarna makkelijk na te maken. Deze mevrouw tok is zo lekker, die kluif je zo weg. ^O^

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 mooie biologisch kip van goede kwaliteit van 1300 gr.
1 tl knoflookpoeder
1 tl paprikapoeder pikant
2 tl paprika zoet
2 tl majoraan
2 tl oregano
1 tl uienpoeder
1 tl ketoembar (korianderpoeder)
1 tl gemberpoeder (Djahe)
½ tl foelie
1 tl komijnzaad (Djinten)
¾ tl kurkuma
½ tl fenegriek
½ tl kardemom
Flink vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Vleugje citroensap
Olijfolie
Vloeibare braadboter met olijfolie
Paar klontjes roomboter
150 ml kippenbouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan met deksel of hapjespan met deksel.

Bereidingswijze

Maak eerst de kruidenmelange. Doe bovenstaande in een schaaltje en voeg citroensap en olijfolie toe. Meng dat met een lepeltje goed door elkaar. Neem je kippetje, laat het op kamertemperatuur komen. Smeer je kip goed in met dit kruidenmensel. Vul de binnenkant ook met het kruidenmengsel en stop daar een paar klontjes roomboter in. Zo blijft mevrouw tok lekker mals. Bak de kip dan om en om in ongeveer 70 minuten rondom bruin in een braadpan met deksel of hapjespan met deksel en blus af met kippenbouillon. Houd 50 minuten per kilo aan. Kippenvlees moet door en door gaar zijn. Neem dan een groot, vlijmscherp, koksmes. Desnoods even aanzetten met een staal tot scherp. Leg hem op een grote kunststof snijplank (geen hout), zet het mes er in en halveer. Verdeel over twee borden, ieder een helft en kluif er maar op los. Heerlijk! :) :9 NB: Je kan dit ook prima bereiden in de oven of grill en in de zomer op de barbecue. Bij de laatste twee bereidingen is kippenbouillon overbodig. En je kan een hele kip ook vullen met uien, teentjes knoflook, citroen partjes, olijfolie en deze kruiden. Zo is je tok meer Mediterraan.

Serveertip

Lekker met verse Franse frietjes of gebakken aardappeltjes, een bonte salade met ananas of gewokte groente en appelmoes voor de kleine Smullertjes.

Laatste reacties

cdrek avatar
cdrek 15-07-2015

klinkt lekker, ga deze kip vanmiddag bereiden. bedankt voor het recept. groetjes José

cdrek avatar
cdrek 15-07-2015

klinkt heerlijk, ga deze vanmiddag bereiden. bedankt voor het recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten