1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gevuld Parelhoen

Gevuld Parelhoen

Door: connyenrene

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-06-1999

Ingrediënten 4 personen


Parelhoen
1 el Olijfolie
1 gr Prei
1 th Marjolijn
150 gr Gekookte kippelevers
2 sneetjes oud brood
Zout en peper
Cocktailprikkers
paprikapoeder
50 gr Boter
1 Paprika (niet zo groot)


Verder heb je nodig


Grote braadpan.
Koekenpan.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Kippelevers klein snijden.
Prei in ringen snijden en goed wassen.
Brood in stukjes snijden.
Paprika in kleine blokjes cq reepjes.

Bereidingswijze

Fruit de prei ringen met de marjolijn en de levertjes,broodstukjes,paprika blokjes, zout en peper en meng dit goed door elkaar.
Vul hiermee de parelhoen en steek de buikholte dicht met de cocktail prikkers.
Bestrooi de buiten kant met zout,peper, en paprika poeder.
verwarm de boter in de Braadpan en laat de parelhoen hierin snel dicht schroeien rondom.
Doe de deksel schuin op de pan an laat dit ca 75 min op laag vuur staan.(voeg zonodig wat water of tomatensap toe) en keer de parelhoen regelmatig.
Maak een jus van het braadvet met iets water en het aanbaksel.

Serveertip

Lekker met gestoofde prei en aardappel puree vermengd met kastanje puree.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van connyenrene
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top