1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Saus
  6. Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

Door: wilmiewillemse

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-04-2015

Ingrediënten 4 personen


- 600 gram varkenshaas of kophaasjes
- 250 gram champignons
- 4 grote tomaten (of 8 kleintjes)
- 2 tenen knoflook
- 150 gram feta
- 1 rode en 1 groene paprika, klein (anders ½ rode en ½ groene)
- ½ bosje lente ui
- 1 el marjolein (of oregano)
- peper en zout
- olijfolie


Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus
Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus
Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus
Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus
Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus
Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus
Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus
Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus
Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus
Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus
Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus
Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

Stukjes varkenshaas in een lekker pruttelpotje en toch super mals.
Als je alles voorgesneden hebt dan hoeft alles maar kort in de wok en daarom blijft de varkenshaas nog lekker sappig van binnen.
Mocht je de feta saus te sterk van smaak vinden dan kun je de saus een beetje zachter van smaak maken door wat kookroom toe te voegen. Wordt de saus dan weer te dun dan moet je de saus eventueel iets binden met bijvoorbeeld allesbinder.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Snijd de varkenshaas in grote dobbelstenen.
- Snijd de champignons in vieren (kleintjes doormidden)
- Snijd de tomaten in blokjes, de paprika in reepjes, en de lente ui in ringetjes.
- Plet de knoflook en hak deze fijn.
- Verkruimel de feta.
Bereiding:
- Verwarm de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook, voeg het vlees toen en schroei het rondom dicht.
- Bestrooi het met peper, zout en marjolein (of oregano) en schroei het snel dicht.
- Voeg daarna de champignons, paprika en tomaat toe.
- Als laatste voeg je de feta en lente uitjes toe.
- Laat het geheel nog ongeveer 10 minuutjes op een klein pitje sudderen zodat de feta kruimeltjes goed in de saus oplossen.

Serveertip

Serveer er (Turks) brood en een Griekse boerensalade bij.
http://www.smulweb.nl/recepten/1430725/Griekse-boerensalade-met-ijsbergsla



Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top