Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-04-2015
  • Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

    Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

    Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

  • Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

    Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

    Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

  • Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

    Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

    Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

  • Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

    Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

    Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

  • Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

    Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

    Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

  • Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

    Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

    Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

Stukjes varkenshaas in een lekker pruttelpotje en toch super mals.
Als je alles voorgesneden hebt dan hoeft alles maar kort in de wok en daarom blijft de varkenshaas nog lekker sappig van binnen.
Mocht je de feta saus te sterk van smaak vinden dan kun je de saus een beetje zachter van smaak maken door wat kookroom toe te voegen. Wordt de saus dan weer te dun dan moet je de saus eventueel iets binden met bijvoorbeeld allesbinder.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 600 gram varkenshaas of kophaasjes
- 250 gram champignons
- 4 grote tomaten (of 8 kleintjes)
- 2 tenen knoflook
- 150 gram feta
- 1 rode en 1 groene paprika, klein (anders ½ rode en ½ groene)
- ½ bosje lente ui
- 1 el marjolein (of oregano)
- peper en zout
- olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Snijd de varkenshaas in grote dobbelstenen.
- Snijd de champignons in vieren (kleintjes doormidden)
- Snijd de tomaten in blokjes, de paprika in reepjes, en de lente ui in ringetjes.
- Plet de knoflook en hak deze fijn.
- Verkruimel de feta.
Bereiding:
- Verwarm de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook, voeg het vlees toen en schroei het rondom dicht.
- Bestrooi het met peper, zout en marjolein (of oregano) en schroei het snel dicht.
- Voeg daarna de champignons, paprika en tomaat toe.
- Als laatste voeg je de feta en lente uitjes toe.
- Laat het geheel nog ongeveer 10 minuutjes op een klein pitje sudderen zodat de feta kruimeltjes goed in de saus oplossen.

Serveertip

Serveer er (Turks) brood en een Griekse boerensalade bij.
http://www.smulweb.nl/recepten/1430725/Griekse-boerensalade-met-ijsbergsla

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 14-05-2016

Lekker en weer eens wat anders :) Succes ermee poebeerr. Groetjes van Wilmie _O_

poebeerr avatar
poebeerr 13-05-2016

Ziet er lekker uit. Dankjewel.

ArualB avatar
ArualB 25-11-2015

Waarom zie ik die nu pas!! ;) Meegenomen hoor. Dank je wel.

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 24-11-2015

Natuurlijk kan het ook best met ander vlees Maud. Maar ik ben zelf dol op varkenshaas vandaar. Graag gedaan en fijn dat jullie het heerlijk vonden. Groetjes van Wilmie _O_

MaudH avatar
MaudH 20-11-2015

Ik heb het vanavond gemaakt en we vonden het heerlijk. Ik heb het met mager varkenslappen gemaakt en met olijven (zoals de foto). Ik vind het zelf zonde om varkenshaas te gebruiken met een dominante fetasaus, vandaar ander vlees. Bedankt voor het recept.

ankie43 avatar
ankie43 27-04-2015

Dank je wel Wilmie, we hebben heerlijk gegeten samen met je salade. Die hadden we met doperwtjes gemaakt want de ijsbergsla was te hemelen. Het was erg lekker. Groet van Ankie

Stephje7 avatar
Stephje7 26-04-2015

Dankjewel voor dit heerlijke recept. Wij hebben er hier in het weekend echt van genoten samen met de griekse boerensalade, grtjes, Stephanie

wideciro avatar
wideciro 22-04-2015

Dankjewel voor je recept, groetjes, Desiree

Sjoukje63 avatar
Sjoukje63 18-04-2015

Lijkt me lekker, neem ik mee. groetjes, Sjoukje

riawes avatar
riawes 17-04-2015

Dag Wilmie. Smakelijk recept neem het van je mee.Groet van Ria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten