1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Witte asperges in flensjes met Parmaham

Witte asperges in flensjes met Parmaham

Door: Fressnapf

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-04-2015

Ingrediënten 2 personen


8 witte asperges
zeezout
3 eieren
100 ml melk
klein bosje bieslook, gesnipperd (ca. 15 g)
8 plakken parmaham of andere rauwe ham


Verder heb je nodig


Kookpan, koekenpan, dunschiller

parel62 HEERLJK !!
parel62 HEERLJK !!
Witte asperges in flensjes met Parmaham
Witte asperges in flensjes met Parmaham

Dit is ook een superleuk lente recept van Rachel Khoo want het asperge seizoen is alweer begonnen. Niet alleen de presentatie is leuk, maar het is ook lekker. Snel en makkelijk te maken en geschikt als amuse (1 asperge p.p.) of als hoofdgerecht voor 2 personen (4 asperges p.p) met garnituurtje. Zo geniet je wel lekker van de lente.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de harde uiteinden van de asperges en schil de stengels tot ongeveer 5 cm onder de kop. Blancheer ze 4-5 minuten in gezouten, kokend water, tot ze net gaar zijn (test dit met een scherp mes). Dompel ze onder in ijswater om het garingsproces te stoppen. Verwarm een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur. Klop in een kom de eieren, melk, bieslook en een snufje zout door elkaar. Neem de hete pan van het vuur, laat er een kleine soeplepel met eimengsel in lopen en kantel de pan snel om het over de bodem te laten uitlopen. Zet de pan weer op het vuur en bak het eimengsel een paar minuten. Maak het flensje met een spatel voorzichtig los en keer hem om. Bak de andere kant in een paar minuten lichtbruin. Bak zo nog 3 flensjes. Leg de flensjes op een bord en dek ze af met aluminiumfolie. Snijd de flensjes in tweeën. Wikkel elke asperge in een half flensje en dan in een plakje parmaham.

Serveertip

Lekker met gekookte peterselie krieltjes of Pommes Primeur en salade naar keuze, maar geen bonen van HAK. Drink er Riesling bij.

Bron

Mijn Franse Keuken van Rachel Khoo.



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top