Saucijzenbroodjes met uienchutney

 • Wereld, Brood
 • > 120 min.
 • Saucijzenbroodjes met uienchutney

  Saucijzenbroodjes met uienchutney

  Saucijzenbroodjes met uienchutney

 • Saucijzenbroodjes met uienchutney

  Saucijzenbroodjes met uienchutney

  Saucijzenbroodjes met uienchutney

Dit recept heb ik uit het boek Bakken met Paul Hollywood. Het eerste saucijzenbroodje wat ik ooit heb gegeten kwam van de bakker, maar met dit recept wordt een saucijzenbroodje nog lekkerder.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor het bladerdeeg
225 gram tarwebloem
1/2 theelepel zout
200 gram koude boter, in klontjes
sap van 1/2 citroen
180 - 200 ml koud water

Voor de vulling
450 gram gehakt
1 eetlepel verse tijmblaadjes
zeezout en versgemalen zwarte peper
60 gram uienchutney

Om te bestrijken
1 ei, licht geklopt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Deegroller, plasticfolie, bakplaten

Bereidingswijze

1. Doe voor het deeg bloem, zout en boter in een kom. Doe het citroensap in het water, en voeg hiervan driekwart toe aan het bloemmengsel. Mix het geheel rustig door elkaar tot het bindt, gebruik zo nodig de rest van het water. Je krijgt een klonterige deeg. Bewerk of kneed het deeg niet teveel: de klontjes boter wil men behouden.

2. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en maak het plat, tot een rechthoek. Maak er met een deegroller een smal rechthoek van. Deze rechthoek moet ongeveer 2,5 cm dik zijn. Vouw nu eenderde van het deeg om, en vouw het andere derde deel erover, zoals een brief die in een envelop moet passen. Dit wordt een toer genoemd. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 20 minuten in de koelkast rusten.

3. Haal het deeg uit plastic en herhaal de toer door het deeg, 90 graden gedraaid ten opzichte van de vorige keer, uit te rollen tot een rechthoek van ongeveer 40 x 150 cm. Vouw opnieuw zoals boven beschreven en leg weer, ingepakt, 20 minuten koud. Herhaal dit proces nog twee keer en leg het deeg tussen iedere toer steeds zeker 20 minuten koud.

4. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bedek 2 bakplaten met bakpapier.

5. Rol het deeg uit tot een rechthoek, ongeveer 60 x 20 cm en werk de randen netjes bij. Snijd in 6 even grote rechthoekjes.

6. Vermeng voor de vulling het gehakt met tijm en wat zout en peper. Verdeel het vlees in 6 porties. Rol met de bestoven handen iedere portie in de vorm van een worstje.

7. Smeer op ieder deegrechthoekje een theelepel chutney, laat daarbij de randen vrij. Leg er een worstje bovenop. Rol het deeg op om het worstje in te sluiten en bestrijk het uiteinde van het deeg om de naad te dichten.

8. Leg de saucijzenbroodjes op de bakplaten. Bestrijk ze met ei en maak in de bovenkant een een aantal diagonale inkepingen. Bak ze ongeveer 30 minuten tot het deeg goudbruin is en het vlees gaar.

Bron

Bakken met Paul Hollywood

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

joycevblokland avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten