Marmercake

  • Europees, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-04-2015
  • Marmercake

    Marmercake

    Marmercake

  • Marmercake

    Marmercake

    Marmercake

Deze geurige vanillecake is een ware traktatie en ziet er indrukwekkend uit. Snijd de cake al voor het serveren in plakjes: dan kan iedereen het mooie marmerpatroon zien.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
200 gram zachte boter
200 gram fijne kristalsuiker
1.5 theelepel vanille extract
3 grote eieren
250 gram tarwebloem
3 theelepels bakpoeder
40 ml volle melk
2 theelepels cacaopoeder
Eventueel poedersuiker om de cake te bestrooien
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, mixer, cakeblik en een vork

Bereidingswijze

1. Verwarm de over voor tot 180 °C. Bedek de binnenkant van een broodblik á 1 kg met bakpapier.
2. Klop in een grote kom de boter, 180 gram van de suiker en het vanille-extract licht en luchtig. Klop er één voor één de eieren door, zeef er dan de bloem en het bakpoeder boven, en schep alles met 2 eetlepels melk door elkaar.
3. Schep tweederde van het mengsel in het blik - dat zou nu driekwart vol moeten zijn. Zeef boven het overgebleven beslag de cacao en schep die er met de rest van de suiker en melk door.
4. Schep dit chocolademengsel ook in het blik, en trek een vork door beide lagen: door de twee voorzichtig om elkaar heen te draaien krijg je een marmer effect.
5. Bak 55-70 minuten, tot de cake een beetje loslaat van het blik en een satéprikker of breinaald in het binnenste gestoken er schoon uit komt. Doe dit pas na 55 minuten. Haal de cake uit het blik en laat hem op een rooster afkoelen.

Bron

Bakken met Paul Hollywood

Serveertip

Men kan de cake bijvoorbeeld bestrooien met poedersuiker.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten