
Filodeeg, of strudeldeeg
Roomkaas, bijv. Philadelphia kruiden of Petrella
Bacon, 1 ons
Plakjes kaas
Kipfilet, ongeveer 350 gram
Prei, 1 van gemiddelde grootte
Champignons, 250 gram
Zoete puntpaprika, 1 grote of 2 kleinere
Rode ui, 1
Peper, naar smaak
Gember (vers of in poedervorm), half thl
snufje zout
Paprikapoeder
Oven
Bakplaat
Bakpapier
Hoge pan, Wok
Iedereen kent wel de apfelstrudel. Heerlijk!!! Ik bedacht daar een variant op, de groente strudel. Lekkerh artig en je kanvarieren met ingredienten
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de kipfilet in kleine stukjes, bak aan in de wok. Snijd de prei paprika en ui klein en voeg deze bij de prei. Roer lekker door en voeg naar smaak peper en zou toe, daarna een half theelepeltje gemberpoeder. Niet teveel want die smaak is nogal overheersend. Bak het geheel op zacht vuur gaar
Neem het filodeeg, of als het kan strudeldeeg. Strudeldeeg is kant en klaar verkrijgbaar in de duitse supermarkten, misschien hier ook wel. Strudeldeeg is wat groter dan Filodeeg en ook wat steviger. Leg 4 plakken deeg op elkaar, bestrijk de plakken licht met een klein beetje olie. Dit is bedoeld om de plakken goed op elkaar te laten aansluiten, dus niet teveel anders word het niet krokant.
Bestrijk met een spatel de bovenste laag, waarop je het groentemengsel gaat leggen, met kruidenroomkaas. Gewoon een mooi laagje. Bedek ongeveer de helft met baconplakjes. Verdeel hierover een deel van je groentemengsel. Rol op. Neem daarna wat plakjes kaas en verdeel deze over iets minder dan de helft . Verdeel hierover nog een restje groentemengsel.
Rol verder op. Klop een ei los en bestrijk de top met ei. Ook de rand kan je dichtplakken met wat ei. Vouw de uiteinden dicht. Bestrooi de top met geraspte kaas.
Nu komt de kunst om deze strudel , die, zeker als je strudeldeeg hebt, vrij groot is, op de bakplaat te krijgen. het makkelijkst is het om het deeg voordat je begint op bakpapier te leggen. Je kan dan het bakpapier zo op je bakplaat schuiven .
Bak je strudel op 200 graden in ongeveer 20 minuten af in de oven. (hetelucht)
Superlekker. Succes en eet smakelijk!
Je kan wisselen met ingrediënten, kijk wel uit dat je niet echt vochtige groenten zoals witlof of asperges neemt, dan word de kosrst wat minder krokant en dat is jammer uiteraard. Serveer met een lekkere frisse salade, waar je evt. ook kip door hebt gedaan. Stokbroodje erbij en je hebt een heerlijke maaltijd