SnackEgg

  • Engels, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-04-2015
  • SnackEgg

    SnackEgg

    SnackEgg

mini scotch egg , maar dan anders.
omdat ik 2 van mijn favorieten kan gebruiken, het er erg leuk uit ziet, het leuk is om te maken en omdat het perfect als borrelhap picknink of zelfs amuse kan.

 

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
20 kwartel eitjes
2 pakken b&d bieslook zwarte peper worst ( varken )
3 tl tuinkruiden ( vers ) gesnipperd
1 tl, scherpe engelse mosterd

2 eieren
bloem
panko paneer
kopje melk

citroen mayonaise voor de dip
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
plasticfolie
deegroller
frituurpan

Bereidingswijze

kook de kwarteleitjes 3 minuten en laat 10 minuten schrikken in ijskoud water.
knip de worsten open, en meng met de mosterd en tuinkruiden.

verwarm de frituur pan op 160 graden.

maak ondertussen 3 diepe borden klaar met panko, ei met melk geklopt , en bloem

neem een groot stuk plasticfolie , bestrooi met wat bloem , leg de worstvulling erop en bedek weer met plastic, rol met je deegroller een mooie dunne ( halve centimeter ) plak .
snijdt in 20 plakjes waar je ruim een kwartel eitje mee kan omwinden .
pel de eitjes voorzichtig.
wikkel in het gehaktmengsel en paneer 2 x , dus bloem , ei , panko , bloem ei panko .
frituur tot goud bruin, niet teveel tegelijk.

serveer met de frisse citroenmayo

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten