Stoofvlees lekker mals gestoofd op het petroleumstel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 08-04-2015
  • Stoofvlees lekker mals gestoofd op het petroleumstel

    Stoofvlees lekker mals gestoofd op het petroleumstel

    Stoofvlees lekker mals gestoofd op het petroleumstel

  • Stoofvlees lekker mals gestoofd op het petroleumstel

    Stoofvlees lekker mals gestoofd op het petroleumstel

    Stoofvlees lekker mals gestoofd op het petroleumstel

Al heel veel heerlijke recepten van smulweb geprobeerd dus nu tijd om eens wat te delen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
900 gram runderriblappen
roomboter
peper
zout
bloem
100 gram spekreepjes
3 grote uien deels gesnipperd deels in halve ringen
250 gram champignons gehalveerd of in vieren genseden
3 tenen knoflook gehalveerd
3 laurierbladen
2 eetlepels tomatenpuree
2 runderboullion blokjes
scheut rode wijnazijn
4 plakken ontbijtkoek
mosterd
2 flesjes Leffe Bruin
zilveruitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan
petroleumstel

Bereidingswijze

Riblappen in stukken snijden en kruiden met zout, peper uit de molen en bestrooien met wat bloem. Daarna het vlees op het fornuis in een braadpan aanbraden in de roomboter. Wanneer het vlees bruin is uit de pan scheppen. Spekreepjes bakken en op het laatst de ui erbij doen en fruiten. De champignons, knoflook en de tomatenpuree even meebakken. Daarna genoeg runderboullion toevoegen om het vlees bijna onder 'water' te zetten. De ontbijtkoek met mosterd smeren en in stukjes snijden en in de pan doen. Laurier bladen erbij, een scheut rode wijnazijn en 1 of anderhalf flesje Leffe Bruin erbij. Het geheel op temperatuur brengen, het mag net niet pruttelen.

Daarna de pan op het petroleumstel zetten. Ik heb op een 3 pits petroleumstel alleen de twee buitenste pitten gebruikt op de allerlaagste stand. Het vlees moet lekker langzaam een aantal uur stoven maar mag niet pruttelen. Laatste keer heb ik het een dikke 6 uur laten stoven. Af en toe even het deksel eraf en ruiken en roeren en in de gaten houden dat het niet gaat pruttelen. Het laatste uurtje kunnen de zilveruitjes erbij.

Heerlijk met gekookte aardappelen en rode kool :-)

Bron

Het recept is een combinatie van verschillende stoofvlees recepten

Serveertip

Je kunt in het petroleumstel gewoon lampolie gebruiken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten