Aziatisch gestoofde Varkenskarbonades

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2015
  • Aziatisch gestoofde Varkenskarbonades

    Aziatisch gestoofde Varkenskarbonades

    Aziatisch gestoofde Varkenskarbonades

  • Aziatisch gestoofde Varkenskarbonades

    Aziatisch gestoofde Varkenskarbonades

    Aziatisch gestoofde Varkenskarbonades


Een aparte combinatie van varkensvlees met kaneel, kruidnagel en piment. (niet zozeer specerijen die je bij varkensvlees verwacht)
Echt heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 varkenskarbonades van schouder
pinda-olie
1 kleine ui, fijn
1 cm gember, fijn
1/2 rode peper, fijn
mespunt kaneel
mespunt kruidnagel
mespunt piment
1 t donker sojasaus
1 t Maggi
1 t rijstwijn
1 t witte suiker
zout
water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Bak karbonades in olie tot bruin en haal uit pan.
2. Fruit ui, gember en rode peper tot zacht.
3. Voeg kaneel, kruidnagel en piment toe en bak tot geuren vrijkomen.
4. Bak karbonade in deze mengsel tot karbonade bedekt zijn met specerijen.
5. Voeg sojasaus, Maggi, rijstwijn, suiker, zout en genoeg water om karbonades bijna te bedekken.
6. Stoof met deksel op de pan tot karbonades zacht zijn en saus ingedikt zijn.

Bron

Smaakontwikkelaar

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 15-09-2015

Hey Deon, kom net dit recept van je tegen. Had ik eerder gemist. Neem ik graag van je mee. Lijkt me heerlijk! Groetjes, Petra

Kokkie1211 avatar
Kokkie1211 14-09-2015

Vanavond gegeten, heb er iets knoflook aan toegevoegd. Het was zalig. Nadat de karbo gaar was in reepjes gesneden en terug in de pan. Gecombineerd met zilvervliesrijst en sperziebonen met paprika in pindasaus. :-) Zeker voor herhaling vatbaar.

riawes avatar
riawes 16-04-2015

Heerlijk Deon neem het recept van je mee

deonart avatar
deonart 13-04-2015

ER komt geen boon te pas... :) ...

ger1958 avatar
ger1958 13-04-2015

Lekker Deon en gelukkig is je advies geen bonenmix !!!!

deonart avatar
deonart 10-04-2015

Ger dit smaakt heerlijk met rijst en groene Chinees of kerrie groenten.

ger1958 avatar
ger1958 10-04-2015

Mooie uitdaging dit recept echter wat is je advies om erbij te serveren ?

Lammy1954 avatar
Lammy1954 09-04-2015

Binnenkort dit recept ook maar eens maken,lijkt me erg lekker. Groetjes Lammy

deonart avatar
deonart 09-04-2015

deze is echt lekker Tweeling, heerlijk hartig een smaak explosie!

Tweeling55 avatar
Tweeling55 09-04-2015

Verrassend recept Deon. Dank je voor het delen en ik bewaar het in mijn kookboek. Ik wil hem volgende week maken (zonder de suiker dan).

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten