Duitse Rösti-Reibekuchen

  • Duits, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-04-2015
  • Duitse Rösti-Reibekuchen

    Duitse Rösti-Reibekuchen

    Duitse Rösti-Reibekuchen

  • Duitse Rösti-Reibekuchen

    Duitse Rösti-Reibekuchen

    Duitse Rösti-Reibekuchen

Een fantastisch recept uit de Duitse keuken uit Sachsen, Thüringen, Sauerland. Ik heb ze zowel zoet als hapje gegeten en hartig als bijgerecht. In Sachsen, waar wij regelmatig komen, worden ze op Veranstaltungen (evenementen) als hapje gegeten met poedersuiker en appelmoes. Pul bier erbij en je voelt je helemaal thuis daar. In restaurants krijg je ze als bijgerecht bij vlees. Dan is het een luxe, krokant, aardappelproduct. Ik miste wat smaak en dankzij een kookprogramma op de Duitse TV zijn ze nu perfect na te maken. Proberen en smullen. Kinderen zijn er dol op!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr geraspte vastkokende aardappels
1 grote ui
2 teentjes knoflook, geraspt
Voor extra pit een halve chilipeper fijngehakt zonder zaad
2 el bloem
2 eieren
Zeezout
Snufje vers gemalen zwarte peper
Snufje nootmuskaat
Flink gedroogde majoraan
Olijf- of zonnebloem olie om te bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
RVS schaal, rasp, koekenpan

Bereidingswijze

Aardappels schillen en raspen boven een kom. Dan ei, bloem, knoflook, fijngehakte ui, half chilipepertje, flinke el majoraan erbij. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Olie in de pan en mengsel er met een soeplepel ingeven. Het verspreid zich mooi en aan elke kant mooi bruin bakken.

Bron

Met dank aan de WDR voor de juiste kruiden.

Serveertip

Zoet: bestrooid met poedersuiker en appelmoes zo eten. Hartig bij vlees, lekkere salades of groente garnituurtje serveren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Elisanne avatar
Elisanne 21-04-2015

Ik ben er gek op. Mijn oma bakte ze vroeger al voor ons. Zij was van duitse afkomst. Ze liet ons wel de aardappelen raspen.Menig keer heb ik daarbij mijn v ingers opengehaald.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten