Snelle lente quiche met zalm en asperges
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-04-2015
Dit is een simpele, klassieke en oh zo lekkere lente quiche die in no time klaar is. Het aspergeseizoen is weer begonnen dus dat wordt weer smullen! Deze snelle quiche is snel te maken en zo klaar. De smaken passen precies bij elkaar. Gezond, makkelijk voor door de weekse dagen en super lekker.
Ingrediënten 2 personen
250 gr bladerdeeg op rol (bijvoorbeeld van Tante Fanny)80 gr gerookte zalm, in stukjes
250 gr gekookte groene of witte asperges, gehalveerd
1 tl gehakte kappertjes
1 el gehakte dille
2 eieren, losgeklopt
100 ml kookroom
vers gemalen zwarte peper
klein snufje zeezout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 692,61 kcal |
Koolhydraten | 50,31 g |
Eiwitten | 24,53 g |
Vetten | 42,75 g |
Benodigdheden
RVS schaal, kleine quichevormBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een pasteivorm of quichevorm (ø 18 cm) met het deeg en bak hem 10 min. blind, en dan nog eens 5 min. zonder de vulling. Verlaag de oventemperatuur naar 170 ºC. Verdeel de zalm, asperges, kappertjes en dille over de deegbodem. Roer de eieren, room en wat zout en zwarte peper door elkaar. Schenk dit erover en bak de quiche 20 min., tot de vulling is gestold.
Bron
Jamie Oliver (iets aangepast)
Serveertip
Serveer met een lekkere, kleine, groene, knapperige salade.
Laatste reacties
Gisteren deze Quiche gemaakt met een combinatie van witte en groene asperges. Het was heerlijk en zeker voor een snelle herhaling vatbaar.
Dag Alex neem je aspergetaart recept mee. Groet van Ria