Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pesto
  5. Kip pesto uit de oven, lekker!!!

Kip pesto uit de oven, lekker!!!

Door: Delarosa

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2015

Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets, schoongemaakt
2 dl creme fraiche
200 gr rode pesto
4 gegrilde paprika's (uit een pot, Merza bv)
4 teentjes knoflook, geperst
(versgemalen) peper & zout
olijfolie


Verder heb je nodig


Snijplank
scherp mes
knoflookpers
ovenschaal, ingevet


Sappige kipfilet gevuld met heerlijke pesto uit de oven, yum yum yum!!! 
Je hebt er weinig werk aan, de oven doet het (bijna) allemaal, wat wil je nog meer? 
Behalve meteen hiervan gaan Smullen dan..........

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200grC

Snij (over de lengte) de kipfilets ca 3 of 4 (ligt aan de grootte van de filets natuurlijk) keer stevig in.
Snij de paprika's in smalle reepjes en leg die op de bodem van de Ovenschaal.
Leg hierop de kipfilets en geef ze een goede draai van de peper-en zoutmolen. Smeer de kip in met de geperste knoflook, vooral aan de binnenkant van de insnedes.
Meng de creme fraiche met de pesto goed met elkaar.
Verdeel het pestomengsel royaal over de kipfilets, zorg ervoor dat het ook goed aan de binnenkant van de insnijdingen verdeeld zit. Lekker!!
Zet de schaal in het midden van de oven en laat die daar zo'n 45 minuutjes lekker z'n werk doen.
Haal er dan uit, iets af laten koelen en Smullen maar! Buon appetito!!

PS: voor de liefhebber... je zou er voor kunnen kiezen om, voor dat de schaal de oven in verdwijnt, er nog geraspte Parmezaanse kaas over te strooien maar dat kan natuurlijk ook nog altijd achteraf... Allebei lekker!

Serveertip

Heel erg lekker bij een stevige pasta, bv penne, en een frisse tomatensalade!

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top