Glutenvrije pannenkoek met fruit

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-04-2015
  • Glutenvrije pannenkoek met fruit

    Glutenvrije pannenkoek met fruit

    Glutenvrije pannenkoek met fruit

Tegenwoordig kunnen mensen die geen gluten en lactose kunnen verdragen net zo lekker eten als degene die dit wel kunnen. Ik heb een lekker pannenkoek receptje gevonden zonder gluten en lactose om lekker te kunnen smullen vandaag!

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
- Eieren (2 stuks)
- Glutenvrij meel* (200 gram)
- Bakpoeder (1 teelepel)
- Snufje zout
- Melk* (500 ml)


*Glutenvrij meel, keuze uit o.a:
- Boekweitmeel
- Qunoa-meel
- Maïzena
- Maïsmeel
- Rijstmeel
- Kikkererwtenmeel

*Melk, keuze uit o.a:
- Sojamelk
- Kokosmelk
- Rijstmelk
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 868,33 kcal
Koolhydraten 159,05 g
Eiwitten 28,68 g
Vetten 11,65 g

Bereidingswijze

Stap 1: Doe het meel in een grote kom en meng de eieren en melk hierbij.
Stap 2: Roer de melk er langzaam doorheen en mix het hele geheel.
Stap 3: Voeg vervolgens het zout en bakpoeder bij de mix.
Stap 4: Bak de pannenkoeken dan even kort op hoog vuur. Aan te raden is om ze in kokosolie te bakken. Dit is gezonder en de smaak is er lekker bij.
Stap 5: Serveer de pannenkoeken met wat honing en fruit om het af te maken.

Bron

http://veganuts.nl/glutenvrije-pannenkoeken/

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten