SPAGHETTI MET GORGONZOLA EN SPINAZIE
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Recept uit het Jamie Magazine, groot succes bij het paasdiner. Het is een zachte romige pasta, met geen sterke blauwe kaas smaak.
Ingrediënten 4 recipe.people
400 g spaghetti50 g boter
1 ui, gesnipperd
300 ml melk
200 g ricotta
150 g gorgonzola
300 g jonge spinazie
snuf nootmuskaat
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 730,64 kcal |
Koolhydraten | 80,54 g |
Eiwitten | 28,92 g |
Vetten | 31,45 g |
Bereidingswijze
Kook de spaghetti al dente. Fruit intussen de ui in de boter zacht en glazig, voeg melk, ricotta en gorgonzola toe, klop dit op laag vuur tot de kazen zijn gesmolten en de saus heet is. Verhit de spinazie een paar minuten mee, tot de blaadjes zijn geslonken. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Laat de spaghetti uitlekken, meng de saus erdoor.
Bron
Jamie Magazine