Italiaanse minirollade

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2015
  • Italiaanse minirollade

    Italiaanse minirollade

    Italiaanse minirollade

  • Italiaanse minirollade

    Italiaanse minirollade

    Italiaanse minirollade

   

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 plakjes rauwe ham
4 ongepaneerde varkensschnitzels
2 el zongedroogde tomatentapenade
1 bol mozzarella (à 125 g), in plakjes
1 snufje peper
2 el olijfolie
250 g tagliatelle
250 g haricots verts, schoongemaakt
2 el pijnboompitten
75 g rucola
4 el olijfolie extra vierge
1 snufje zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 cocktailprikkers
1 ingevette ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 160 C. Leg 2 plakjes ham op het werkvlak. Leg er een schnitzel op. Besmeer met tapenade. Leg er 1 plakje mozzarella op, bestrooi met peper naar smaak. Rol het vlees in de ham op en zet vast met een prikker. Maak zo nog rollades.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de rollades rondom bruin aan. Leg ze in de ovenschaal en bak de rollades in de voorverwarmde oven in 15 min. verder gaar. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de haricots verts beetgaar.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Giet de tagliatelle af en meng met de haricots verts, de rucola, de pijnboompitten en extra vierge olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de tagliatelle over de borden. Leg er een mini-rollade bij.

Bron

Jumbo

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mick72 avatar
mick72 28-07-2015

Heerlijk recept, tip om wel de schnitzels goed plat te (laten) slaan anders wordt het oprollen een heel karwei. Maar eenvoudig, bomvol smaken. Als pasta aten wij hierbij Spaghetti Olio Aglio e Peperoncini.

riawes avatar
riawes 26-07-2015

neem je recept mee. groet ria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten