1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Garnalen
  6. gebakken rijst met garnalen

gebakken rijst met garnalen

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2015

Ingrediënten 4 personen


Hoofd- of lunchgerecht 2 / 4 personen
3 el zonnebloemolie
3 eieren, losgeroerd
2 kleine rode pepers, zaadjes verwijderd, fijngesneden
6 bosuitjes, in dunne reepjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
400 g gepelde rauwe garnalen, staartjes eraan gelaten
200 g rijst, gaargekookt volgens de ‚€®aanwijzingen op de verpakking
80 ml (lichte) sojasaus
1 tl sesamolie
2 el zoete chilisaus
120 g diepvriesdoperwten
korianderblaadjes
evt. partjes limoen, voor erbij



gebakken rijst met garnalen
gebakken rijst met garnalen

lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de eieren toe en roer ze in 1-2 min. tot ze licht stollen. Schep dit op een bord en zet apart. Voeg de rest van de zonnebloemolie toe aan de pan en roerbak de rode peper, bosui en knoflook 1 min. tot de geuren vrijkomen.
Voeg de garnalen toe en roerbak ze 2-3 min. tot ze roze en ondoorschijnend zijn. Voeg het roerei, de gare rijst, sojasaus, sesamolie, chilisaus en doperwten toe en roerbak 2-3 min. of tot alles is doorgewarmd.

Serveertip

Bestrooi met korianderblaadjes en geef er evt. partjes limoen bij.

Bron

Delicious



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top