PAASBRUNCH: Chinese thee eieren gemarineerd
- Chinees, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
O la la dit is mooi en lekker! Wil je met Pasen eens een ander eitje, maak dan deze Chinese eitjes. Echt een geweldig recept en kan niet missen deze subtiele smaken. Toevallig zag ik het op de televisie en sprak mij onmiddellijk aan. Niet moeilijk te maken, maar houd rekening met een nachtje marineren. Dan heb je ook iets speciaals. Prettige paasdagen allen!
Ingrediënten 4 recipe.people
8 eieren XL2 el thee blaadjes
1 schil van een sinaasappel
2 steranijsjes
1 kaneelstokje
6 el sojasaus
3 gedroogde chilipepertjes
1 grote bak verse tuinkers (of andere kiemgroente)
Benodigdheden
Kookpan, waterkoker, schaal.Bereidingswijze
Neem een pan met water en kook de eieren 5 minuten zoals je normaal een ei hard kookt. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan. Leg ze op een plank, neem een lepel en klop rondom op de eieren tot de gehele schaal barsten gaat vertonen. NIET pellen!!! Zet dan 250 ml gekookt water neer in een schaal of pan uit de waterkoker. Doe daar de theeblaadjes, de sinaasappelschil, de steranijs, kaneelstokje, sojasaus en gedroogde chilipepertjes in. Laat even trekken en leg de eieren erin. Zet er vuur onder en laat de eieren, net onder het kookpunt, 5 minuten staan. Laat afkoelen, koel terug en laat een nacht marineren in dit lekkere sapje. Neem een mooie schaal (die leuk staat op e tafel), vul met verse tuinkers, pel de Chinese eieren en leg ze netjes op het bedje verse tuinkers. Vrolijk Pasen en lekker smullen. :) :9
Bron
WDR
Serveertip
Heel apart op de paasbrunch/ontbijt en ook leuk zo om te snacken of bij een Chinese rijsttafel als bijgerecht.