1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. PAASBRUNCH: Chinese thee eieren gemarineerd

PAASBRUNCH: Chinese thee eieren gemarineerd

  • Chinees, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-04-2015

Ingrediënten 4 personen


8 eieren XL
2 el thee blaadjes
1 schil van een sinaasappel
2 steranijsjes
1 kaneelstokje
6 el sojasaus
3 gedroogde chilipepertjes
1 grote bak verse tuinkers (of andere kiemgroente)


Verder heb je nodig


Kookpan, waterkoker, schaal.


PAASBRUNCH: Chinese thee eieren gemarineerd
PAASBRUNCH: Chinese thee eieren gemarineerd

O la la dit is mooi en lekker! Wil je met Pasen eens een ander eitje, maak dan deze Chinese eitjes. Echt een geweldig recept en kan niet missen deze subtiele smaken. Toevallig zag ik het op de televisie en sprak mij onmiddellijk aan. Niet moeilijk te maken, maar houd rekening met een nachtje marineren. Dan heb je ook iets speciaals. Prettige paasdagen allen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem een pan met water en kook de eieren 5 minuten zoals je normaal een ei hard kookt. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan. Leg ze op een plank, neem een lepel en klop rondom op de eieren tot de gehele schaal barsten gaat vertonen. NIET pellen!!! Zet dan 250 ml gekookt water neer in een schaal of pan uit de waterkoker. Doe daar de theeblaadjes, de sinaasappelschil, de steranijs, kaneelstokje, sojasaus en gedroogde chilipepertjes in. Laat even trekken en leg de eieren erin. Zet er vuur onder en laat de eieren, net onder het kookpunt, 5 minuten staan. Laat afkoelen, koel terug en laat een nacht marineren in dit lekkere sapje. Neem een mooie schaal (die leuk staat op e tafel), vul met verse tuinkers, pel de Chinese eieren en leg ze netjes op het bedje verse tuinkers. Vrolijk Pasen en lekker smullen.

Serveertip

Heel apart op de paasbrunch/ontbijt en ook leuk zo om te snacken of bij een Chinese rijsttafel als bijgerecht.

Bron

WDR



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top