1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Krabcocktail

Krabcocktail

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-04-2015

Ingrediënten 4 personen


200 g uitgelekte en gevlokte krab uit blik
1 gekookt en gepeld ei en erna in plakjes gesneden en bestuift met paprikapoeder
citroen, in plakjes
peterselie, fijn
sla in stukken

Cocktailsaus
100 ml mayonaise
50 ml slagroom
15 ml tomatenketchup
5 druppels vieux, cognac of brandy
5 druppels sherry
3 druppels gembernat
2 druppels citroensap
2 druppels worcestersaus
zout
peper

1. Doe de mayonaise, tomatenketchup, vieux, sherry, gembernat, citroensap en de worcestersaus in een glazen schaal.
2. Roer met een garde de ingrediënten door elkaar.
3. Klop met een garde de slagroom in een glazen schaal half stijf.
4. Roer met een houten lepel de slagroom door de saus.
5. Breng saus met zout en peper op smaak.


Krabcocktail
Krabcocktail
Krabcocktail
Krabcocktail

Een smaakvolle krabsalade die goed vooraf te bereiden zijn. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

maken van krabcocktail
2. Doe de gewassen en gedroogde sla onder in een cocktailglas.
3. Vul met een lepel voor 2/3 met krabvlees.
4. Doe er één eetlepel cocktailsaus over.
5. Garneer cocktail met een plakje ei en een klein plukje peterselie en een paar stukjes krab (om te laten zien wat in de cocktail zitten).
6. Steek een partje citroen aan zijkant van glas.
7. Serveer op ovale schaal met daarop een papieren randje deze twee cocktails.

Bron

Smaakontwikkelaar



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top