Amerikaanse hamburgers
- Amerikaans, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Lekker met die kruiden mix
Ingrediënten 4 personen
4 zachte broodjes1 ei
1 tomaat
2 augurken
4 plakken cheddar kaas
Zakje ijsbergsla
1 eetlepel bloem
1 rode ui
1 teentje knoflook (geperst)
500 gram rundergehakt
50 gram lichtbruine basterdsuiker
1 eetlepels zeezout
2 eetlepels paprikapoeder
2 eetlepels gemalen zwarte peper
1 eetlepel uienpoeder
1 eetlepel knoflookpoeder
1 1/2 theelepel gemalen komijn
1 1/2 theelepel gedroogde salie
1 snufje gemalen rode pepervlokken, of naar smaak
1 snufje chilipoeder, of smaak
1 snufje gedroogde tijm, of naar smaak
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 616,31 kcal |
Koolhydraten | 44,60 g |
Eiwitten | 36,29 g |
Vetten | 31,49 g |
Benodigdheden
Kom mes snijplank pan grillpan koekenpan bbqBereidingswijze
Bereidingswijze
Stap1
Doe het gehakt samen met het ei en de bloem in een kom en meng het goed door elkaar. Als het mengsel aan de natte kant is, kun je er wat extra bloem aan toevoegen zodat het goed blijft plakken. Kruidt het gehakt met wat peper, zout de knoflook en de andere kruiden goed door elkaar voeg dan de bruine suiker toe en meng het nogmaals goed door elkkar . Maak er vervolgens 4 grote hamburgers van.
Stap2
Snijdt de broodjes doormidden en doe ze even in een broodrooster zodat ze een beetje knapperig zijn. Snij de tomaat en de augurken in plakjes en de ui in ringen en houdt ze apart.
Stap3
Bak de hamburgers tot ze bruin en gaar zijn en verdeel de hamburgers over de broodjes. Leg op ieder broodje een plak tomaat en kaas en verdeel de augurk, ijsbergsla en ui over de broodjes. Serveer de hamburger met een lekkere saus.
Bron
All spices met eigen inbreng
Serveertip
Geef er wat franse frietjes bij