Gezond bananenroomijs

  • Internationaal, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-04-2015
  • Gezond bananenroomijs

    Gezond bananenroomijs

    Gezond bananenroomijs

  • Gezond bananenroomijs

    Gezond bananenroomijs

    Gezond bananenroomijs

Heerlijk roomijs met pure ingredienten. Leuk om te serveren na of tijdens de Paasbrunch of als dessert  na het avondeten!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 bevroren overrijpe banaan in plakjes (minim 3 uur in de vriezer doen)
1 ell pindakaas puur (zelf maken met geroosterde pinda's beetje olie en in de blender is het lekkerste!)
Kleine scheut kokoswater/amandelmelk (ongezoet) of zelf maken met witte amandelen en water
1 ell cacaonibs
5 gr pindas
snufje kaneel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine

Bereidingswijze

Laat de bevroren banaan 10 min op kamer temperatuur heel licht ontdooien zodat het beter kan worden gemixt in de keukenmachine.
Hak in de tussentijd eerst de pindas in kleine stukjes in de keukenmachine en leg even opzij.
Meng de plakjes banaan met de pindakaas, het scheutje kokoswater/amandelmelk, een snufje kaneel en de cacaonibs in de keukenmachine totdat het een egale romige ijsmassa is geworden.
Schep nu met een ijsschep bolletjes ijs in leuke ijsbekertjes of dessertglazen. Een klein beetje kaneel om te decoreren en garneer af met stukjes pinda.

Bron

http://sportsnuts.nl/sportieve-bananen-roomijs-gezond/

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten