Yoghurt panna cotta met rabarbercompôte

  • Wereld, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Yoghurt panna cotta met rabarbercompôte

    Yoghurt panna cotta met rabarbercompôte

    Yoghurt panna cotta met rabarbercompôte

Dit lekkere nagerecht is ideaal voor elke gelegenheid. Van een paasbrunch tot aan een zomerse barbecue.

Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. En kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 blaadjes gelatine
1 tl vanillemerg
250 ml slagroom
100 g suiker
200 g Griekse yoghurt
500 g rabarber
75 ml puur cranberrysap
verse muntblaadjes
4 glazen bakjes (inhoud
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 glazen bakjes (inhoud 125 ml)

Bereidingswijze

1. Week blaadjes gelatine 10 minuten in ruim koud water. Breng in een pan slagroom met 75 g suiker en vanillemerg aan de kook, laat room 3-5 minuten zachtjes doorkoken.

2. Knijp gelatine goed uit en los de blaadjes van het vuur af al roerende op in warme room. Laat het roommengsel (in een bak met koud water) afkoelen tot het geleiachtig wordt. Spatel er vervolgens yoghurt erdoor.

3. Schep het mengsel in de vormpjes en strijk de bovenkant glad. Laat de panna cotta in de koelkast in 1-1½ uur stevig worden.

4. Snijd rabarber in dunne plakjes en breng ze in een pan met cranberrysap aan de kook. Kook rabarber in 8-10 minuten tot moes, roer regelmatig. Laat rabarber afkoelen en roer er suiker naar smaak door.

5. Schep rabarbermoes op de panna cotta en garneer met blaadjes munt.

Bron

Smut 7

Serveertip

Je kunt de rabarber ook vervangen door rood fruit. Niet in het seizoen? Diepvries fruit voldoet ook prima!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Smu1webmagazine avatar

Doorsturen

Home Recepten