Malse, pittige, kruidige Poesta gehaktballen
- Balkan, Bijgerecht
- 20-30 min.
Ik had gehakt over en is zonde om weg te gooien als de houdbaarheidsdatum is verstreken. Dus even denken en heb in een vlaag deze ballen bedacht. Geen slecht idee want deze ballen doen je denken aan zomer, zon, zee, vakantie, de Duyvis poesta borrelnootjes, de paprika en de knoflooklanden. Hoe meer paprika en knoflook hoe lekkerder. Ze zijn hemels om zo te eten of bij een stamppotje rauwe andijvie, sla stamppotje met tomaatjes, geroosterde groente of op brood en dit gehakt leent zich straks in de zomer meer dan uitstekend om te bereiden buiten op de barbecue. Nog een Kooktip: Maak er mini's van of schijfjes, ideaal voor gourmet of partyballetje. :) :9
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr vers HOH gehakt4 of 5 teentjes knoflook, geperst
1 kleine rode puntpaprika, in blokjes
1 uitje, gesnipperd
2 el pikant paprikapoeder, gerookt (piménton de la vera)
2 el paprikapoeder, zoet, Jonnie Boer
Vleugje korianderzaad poeder
Vleugje komijn
Flink vers gemalen zwarte peper
Zeezout
1 el vers gesnipperde peterselie
1 ei
Flink paneermeel of beschuit
Olie of boter om in te bakken
Benodigdheden
RVS schaal, koeken- of braadpanBereidingswijze
Doe gehakt in een schaal, pers knoflook, snipper de ui heel fijn, snijd puntpaprika in kleine blokjes en snipper peterselie. Voeg toe en voeg alle specerijen toe. Doe het ei en de paneermeel erbij en meng gehakt goed door elkaar. Maak er dan ballen van of zoals boven staat, mini's en bak ze rondom in 20 minuten mooi bruin. Blus na een kwartiertje af met wat water of bouillon want dat geeft ook nog eens een vreselijk lekkere jus. Eet smakelijk!
Serveertip
Leuk om mini's van te maken voor gourmet, de kinderen smullen ervan.