Romig Kipfilet met een vleugje Azië

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-03-2015

Malse vol van smaak plakjes kipfilet en makkelijk te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
marinade
400 g kipfilet, in plakjes
1 teentje knoflook, fijn
2 t vloeibaar Maggi
1/2 t witte peper poeder
1 t donkere sojasaus
1 eiwit

Meng alle marinade ingrediënten en meng door kip. Laat voor een half uurtje marineren.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

maken van
olie
bloem
2 teentjes knoflook, fijn
1 t gedroogde kerrie bladeren
1 rode peper, fijn
1 t suiker
zout
zwarte peper
60 ml volle melk

1. Verhit olie in een pan.
2. Haal kip door bloem en bak kip tot goudbruin.
3. Haal uit pan en laat op keukenpapier uitlekken.
4. Smelt boter in een pan en roerbak de knoflook, kerrie bladeren en rode peper tot geuren vrijkomen.
5. Doen kip erbij en bak even verder tot de kruiden aan kip kleven.
6. Voeg melk erbij en kook tot alle melk heeft geabsorbeerd.

Bron

Smaakontwikkelaar

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 30-03-2015

neee geen pakjes en zakjes, ik wil de smaak zelf bepalen en weten wat in de smaakstoffen zitten. ^O^ ..

alidada avatar
alidada 30-03-2015

Even vergeten te zeggen. Je gebruikt geen pakjes en zakjes in dit recept Deon dus komt het uit eigen keuken. ;)

alidada avatar
alidada 30-03-2015

Lekker Deon. Ik neem dit mee want de smaken trekken mij wel aan ;) Bedankt voor het delen.

deonart avatar
deonart 30-03-2015

Tweeling55 bedankt voor je leuke reactie, die steek ik aan mijn mouw... :) ... "happy me"........

deonart avatar
deonart 30-03-2015

Ik at dit met groente gevulde bami en een tomatensalade..

Tweeling55 avatar
Tweeling55 30-03-2015

Weer zo'n verrassend lekker recept van jou. Dank je voor 't delen Deonart.

Tweeling55 avatar
Tweeling55 30-03-2015

Dit lijkt me een heel erg lekker gerecht. Ga ik deze week echt uitproberen. Ik laat wel de suiker achterwege. En tja, wat ga ik als bijgerecht erbij maken?

deonart avatar
deonart 30-03-2015

sorry ja dit is 1

ecureuil avatar
ecureuil 30-03-2015

De hoeveelheid rode peper is niet duidelijk...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten