1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Romig Kipfilet met een vleugje Azië

Romig Kipfilet met een vleugje Azië

  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-03-2015

Ingrediënten 4 personen


marinade
400 g kipfilet, in plakjes
1 teentje knoflook, fijn
2 t vloeibaar Maggi
1/2 t witte peper poeder
1 t donkere sojasaus
1 eiwit

Meng alle marinade ingrediënten en meng door kip. Laat voor een half uurtje marineren.


Romig Kipfilet met een vleugje Azië
Romig Kipfilet met een vleugje Azië
Romig Kipfilet met een vleugje Azië

marineer kipfilet

marineer kipfilet
Romig Kipfilet met een vleugje Azië

bak kipfilet aan in olie en laat uitlekken

bak kipfilet aan in olie en laat uitlekken
Romig Kipfilet met een vleugje Azië

voeg melk toe en laat inkoken tot een dikke saus

voeg melk toe en laat inkoken tot een dikke saus
Romig Kipfilet met een vleugje Azië
Romig Kipfilet met een vleugje Azië

Malse vol van smaak plakjes kipfilet en makkelijk te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

maken van
olie
bloem
2 teentjes knoflook, fijn
1 t gedroogde kerrie bladeren
1 rode peper, fijn
1 t suiker
zout
zwarte peper
60 ml volle melk

1. Verhit olie in een pan.
2. Haal kip door bloem en bak kip tot goudbruin.
3. Haal uit pan en laat op keukenpapier uitlekken.
4. Smelt boter in een pan en roerbak de knoflook, kerrie bladeren en rode peper tot geuren vrijkomen.
5. Doen kip erbij en bak even verder tot de kruiden aan kip kleven.
6. Voeg melk erbij en kook tot alle melk heeft geabsorbeerd.

Bron

Smaakontwikkelaar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top