Rijst met honingpinda's, spiegelei en zoetzure komkommer

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Rijst met honingpinda's, spiegelei en zoetzure komkommer

    Rijst met honingpinda's, spiegelei en zoetzure komkommer

    Rijst met honingpinda's, spiegelei en zoetzure komkommer

De naam doet anders vermoeden, maar deze honingpinda's van Jan Gotjé hebben een licht pikante smaak. Let dus goed op als er kinderen mee-eten.  De komkommer zorgt voor de  frisse smaak van dit gerecht. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
335 g basmatirijst
1 komkommer
1 stukje gember van 4 cm
3 knoflooktenen
1 hele Chinese kool
3 tomaten
3 ½ tl komijnpoeder
50 ml sojasaus
4 eieren
80 g honingpinda's
4 el witte wijnazijn
4 tl suiker
3 el zonnebloemolie
Peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan met deksel
Kom
Kaasschaaf of dunschiller
Wok of hapjespan met deksel
Koekenpan

Bereidingswijze

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Meng ondertussen in een kom de witte wijnazijn met de suiker, peper en een beetje zout. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer in dunne linten, meng met de marinade en bewaar apart. Schep een paar keer om.

Schil de gember en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de Chinese kool in de lengte in kwarten en vervolgens in de breedte in fijne repen. Snijd de tomaat klein.

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de gember en knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de Chinese kool en komijnpoeder toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Voeg de sojasaus, tomaat en gemalen peper toe en roerbak 5 minuten.

Voeg daarna de rijst bij de groenten en bak, afgedekt, 5 minuten op matig vuur. Schep tussendoor een keer om.

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan, breek het ei voorzichtig boven de pan en bak een spiegelei (meerdere eieren kunnen naast elkaar in de pan). Bestrooi met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de honingpinda's. Serveer met de zoetzure komkommer en het spiegelei.

Serveertip

Tip:
Hou je niet zo van een spiegelei? Kluts dan het ei in een kom en bak hiervan een omelet. Wil je de smaak van het ei een twist geven? Fruit dan een stukje fijngesneden gember in de koekenpan en bak het ei in de gember.

Voedingswaarde:
626 kcal energie
18 g eiwit
89 g koolhydraten
20 g vet
8 g vezels

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

HelloFresh avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten