1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Romige Thaise viscurry met prei &; paprika

Romige Thaise viscurry met prei &; paprika

Door: wilmiewillemse

Romige Thaise viscurry met prei &; paprika
Romige Thaise viscurry met prei &; paprika
Romige Thaise viscurry met prei &; paprika
Romige Thaise viscurry met prei &; paprika
Romige Thaise viscurry met prei &; paprika
Romige Thaise viscurry met prei &; paprika
Romige Thaise viscurry met prei &; paprika
Romige Thaise viscurry met prei &; paprika
Romige Thaise viscurry met prei &; paprika
Romige Thaise viscurry met prei &; paprika
Romige Thaise viscurry met prei &; paprika
Romige Thaise viscurry met prei &; paprika
Romige Thaise viscurry met prei &; paprika
Romige Thaise viscurry met prei &; paprika
  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-03-2015

Het idee voor dit heerlijke gerecht kwam ik tegen in de nieuwsbrief van VISRECEPTEN. Ideaal wanneer je weinig tijd hebt, want in minder dan een half uur staat deze heerlijk geurende curry op tafel. Een prettige bijkomstigheid is dat de ingrediënten allemaal goed verkrijgbaar zijn zodat je niet stad en land af hoeft te lopen om je inkopen te doen. 
Ik heb het recept helemaal aangepast zodat er in feite weer een heel nieuw recept is ontstaan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


- 400 gram koolvis filet. (Andere vissoort zoals kabeljauw, zeeduivel of Red snapper kan ook)
- 200 gram scampi's
- 2 el arachide olie
- 2 el Thaise rode currypasta
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 flinke prei
- 2 paprika's (1 rode en 1 groene)
- 2 uien
- 3 el vissaus
- 1 el suiker
- 2 tl tamarinde pasta
- evt. visbouillon
- handvol koriander om mee te garneren
- 400 gram rijst (Pandan of Basmati)



Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Snij de vis in blokjes.
- Snij de prei en de ui in ringen en de paprika in reepjes.

Bereiding:
- Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui, voeg daarna de prei en paprika toe en bak dit 2 tot 4 minuten mee.
- Schep de currypasta en bak dit ongeveer 1 tot 2 minuutjes mee.
- Schenk de kokosmelk erbij en breng het geheel tegen de kook. Voeg de vissaus, suiker en tamarindepasta toe.
- Wil je graag veel saus dan kun je hier eventueel nog wat visbouillon toevoegen.
- Doe de vis en de scampi's in de curry en stoof dit in 6 tot 10 minuten gaar. De saus kookt dan wat in. Indien nodig kun je nog wat allesbinder toevoegen voor een wat dikkere saus.
- Garneer met de koriander en serveer er rijst bij.

Bron

Bron: Nieuwsbrief van visrecepten. Zelf helemaal aangepast, bereid, gefotografeerd en heerlijk gegeten



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top