Hartige taart met champignons, paprika en spekjes
- Europees, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Aan het einde van de week maak ik vaak een hartige taart met wat ik nog in huis heb. Het heeft 2 voordelen; je hoeft niets weg te gooien en je hoeft ook geen boodschappen te doen ;)
Creatief koken ten top dus. Zo is dus dit recept ontstaan met simpele ingrediënten die ik eigenlijk gewoon standaard elke week in mijn winkelwagentje doe.
Ingrediënten 4 personen
- 1 rol bladerdeeg of deeg voor hartige taart- 250 gram spekreepjes
- 400 gram (witte) champignons
- 1 (gele) paprika
- 2 uien
- 2 grote eieren (of 3 kleine)
- 125 ml melk
- 100 gram geraspte oude kaas
- zwarte peper (zout zit al genoeg in de spekjes)
- 3 lente uitjes voor de garnering
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 567,95 kcal |
Koolhydraten | 38,07 g |
Eiwitten | 30,71 g |
Vetten | 30,92 g |
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- De champignons schoonmaken en in plakjes snijden, de paprika wassen en in blokjes snijden en de uien pellen en fijn snijden.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereiding:
- Vet de bakvorm in met wat boter en doe er het deeg in. Bak de bodem alvast ongeveer 15 minuten voor.
- Bak in deze tijd de spekjes en het ui, champignon en paprika mengsel.. Voeg peper naar smaak toe.
- Doe de gesmoorde groenten op de voorgebakken quiche bodem. Strooi de kaas eroverheen.
- Klop de eieren met de melk en giet het over de quiche heen. Bak de quiche nog ongeveer 30 minuten op 200 graden.
- Garneer met fijn gesneden lente uitjes